Mama’s vegetarische linzensoep

Wat is er met dit koude winterweer nou fijner dan een lekkere, warme kom soep? Deze simpele maar heerlijke linzensoep maakt mijn moeder al voor mij en mijn broer sinds we klein zijn en is oorspronkelijk niet vegetarisch, maar met gewone spekjes.

 

Zoals met veel gerechten het geval is, is dit recept gelukkig makkelijk vegetarisch te maken door in dit geval gewoon de spekjes te vervangen met de speckjes van bijvoorbeeld de Vegetarische Slager!

 

 

Ingrediënten voor 4 personen:

2 groentebouillonblokjes

2 blikjes tomatenpuree

1 prei

2 uien

200 gram gedroogde, blonde linzen (bijvoorbeeld van HAK)

125 gram Gerookte speckjes van de Vegetarische Slager

Peper/zout

 

Bereidingswijze:

Zet een halve pan water op (ongeveer 1,5 liter water) en voeg hieraan de groentebouillonblokjes toe, de twee blikjes tomatenpuree en de gedroogde linzen.

 

 

Snij de uien in ringen en bak deze samen met de gerookte speckjes op hoog vuur. Ik doe de speckjes eerst in de pan omdat die naar mijn ervaring echt even een tijd op hoog vuur moeten staan om knapperig te worden. Ook voeg ik veel zout toe aan de speckjes om ze dezelfde smaak te geven als echte spekjes.

 

Als het water kookt voeg je de uien en de speckjes toe. Laat de soep koken tot de linzen zacht en gaar zijn. Dit duurt ongeveer 30 minuten. Snij de prei in ringen en voeg deze ongeveer 10 minuten voor de soep klaar is toe. Voeg peper en nog wat zout toe aan de soep naar eigen smaak.

 

Serveer met een stokbroodje en wat vegetatische/vegan smeersels et voila! Je bent klaar om te genieten van mijn moeders klassieke, ge-vegetariseerde linzensoep 🙂

7 tips voor een duurzame tuin
10 voordelen van vegan zijn
NO COMMENTS

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.