Mijn proces naar een duurzame, minimalistische kledingstijl + Kortingscode watMooi

Het is al een tijdje geleden dat ik heb geschreven over het ‘kledingkast project’ waar ik mee bezig ben: van een kledingkast vol met kleding die ik al jaren niet meer draag, naar een duurzamere en minimalistische kledingstijl. Een aantal items die op verschillende manieren te combineren zijn, en waarvan ik zeker weet dat ik mij er fijn in voel, dat ik het dus draag en dat het me staat. Inmiddels heb ik aan de hand van het boek ‘The Curated Closet’ in kaart gebracht wat mijn eigen, duurzame kledingstijl is.

 

Mijn duurzame kledingstijl

Ik ben erachter gekomen dat vooral comfortabele outfits, die stoer en speels zijn mij passen. Ik hou bijvoorbeeld van de oversized truien en knee high boots combinatie die Ariana Grande vaak draagt. Ook is de combinatie van een lekker zittende jeans, stoere chunky laarzen en een comfortabele  trui favoriet, waarbij een item wel een speelse twist mag hebben om het wat specialer te maken.

 

Huidige kledingkast uitruimen

Eerst was het tijd om mijn huidige kledingkast uit te ruimen. Dozen vol kleding die ik al minimaal een jaar niet meer heb gedragen heb ik apart gezet en afgeleverd bij de kringloop, verkocht via Facebookgroepen en ik heb afgelopen weekend zelfs op Koningsdag allerlei items verkocht.

 

 

Nieuwe basis

Wat overbleef was een schone lei. Heerlijk verfrissend! Een paar items waarvan ik zeker weet dat ik ze draag. 1 blauwe spijkerbroek en 1 zwarte, een goede legging, spijkerjasje, 2 goede truien, en zo nog wel wat items. Het is nu wel nodig mijn kledingkast langzaamaan de komende jaren aan te vullen met een aantal duurzame kledingstukken, want ik mis nu wel wat essentiële items. Zaak is dit keer om goed na te denken over wat ik echt nodig heb, en wat past in mijn nieuwe duurzame kledingstijl die ik aan de hand van The Curated Closet heb ontwikkeld.

 

Waar koop ik duurzame kleding

Het is altijd het duurzaamst om gewoon niks nieuws te kopen. Ik het afgelopen jaar ook zo goed als niets nieuws gekocht. Dit kwam vooral omdat ik zwanger was en nog zwangerschapskleding had van mijn vorige zwangerschap. Ik vond het zonde om voor die korte periode weer nieuwe kleding te kopen. Als tweede optie kun je kijken naar tweedehands kleding. Als je echt een helemaal nieuw item wilt kopen, is het het duurzaamst om te letten op duurzaam geproduceerde kleding. Het aanbod hierin groeit en groeit, dus wordt het steeds makkelijker om daadwerkelijk leuke kleding te vinden die duurzaam is geproduceerd. Zo kwam ik laatst in aanraking met de webshop watMooi!

 

watMooi

watMooi verkoopt via hun webshop merken die echte mode maken. Dus: jonge vooruitstrevende ontwerpers met frisse nieuwe ideeën, maar ook gevestigde merken met jaren ervaring. watMooi is in 2006 opgezet door Joke Blom. Zij wilde graag een platform opzetten waar je veilig de laatste verantwoorde mode kan shoppen zonder er saai uit te zien.

 

Favorieten merken van mij die ze verkopen zijn onder andere Armed Angels, Loop a Life en de tassen van MYOMY do goods!

 

Armed Angels

 

Loop a Life

 

MYOMY do goods

Kortingscode watMooi

Duurzaam geproduceerde kleding is nou eenmaal wat duurder dan niet duurzaam geproduceerde kleding, tenminste, voor jezelf. De prijs voor niet duurzaam geproduceerde kleding wordt betaald door de aarde, de toekomstige generatie en mensen uit de landen waar het geproduceerd wordt.

 

Daarom is het heel fijn dat watMooi de lezers van GRN United.nl de komende 2 weken een korting aanbiedt van 20% op de nieuwe collectie! De De kortingscode is GRN19 is geldig t/m 13 mei. 

 

Zelf ben ik nog op zoek naar een paar mooie high knee laarzen en oversized t-shirts voor de zomer. Werk jij ook aan een duurzame, minimalistische kledingkast? En naar welk item ben jij nog naar op zoek? Laat het weten in een reactie!

 

Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met watMooi

Recept: Huisgemaakte granola
DIY: Een pallet gebruiken als aardbeienrek
NO COMMENTS

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.