Mijn recept voor plantaardige lasagne

Een van de meest duurzame stappen die je kunt zetten is minder vlees of zelfs minder dierlijke producten eten. Soms kan dit nog best lastig zijn, zeker bij gerechten waar normaal gesproken standaard altijd wel vlees in zit of kaas op zit. Maar ik deel hierbij mijn favoriete recept voor lasagne die helemaal plantaardig is!

 

Minder dierlijke producten eten is vaak een van mijn belangrijkste tips om duurzamer te leven omdat je op heeeel veel vlakken jouw impact verminderd door minder dierlijke producten te eten. Terwijl bijvoorbeeld vliegen ook heel vervuilend is, gaat dit voornamelijk alleen over jouw uitstoot van broeikasgassen (CO2).

 

 

Wat feitjes:

 

Het is dus al super goed om af en toe een vleesloze dag in te lassen, of een dag zonder dierlijke producten (helemaal plantaardig). Maar hoe dan? Ik deel met jullie mijn recept voor een helemaal plantaardige lasagne:

 

Ingrediënten:

  • Lasagne bladen (zorg dat je een plantaardige versie kiest in de supermarkt – zonder ei)
  • 1 grote pot pastasaus
  • 1 pak tofugehakt
  • Grote hoeveelheid groenten, bijvoorbeeld: courgette, aubergine, paprika, ui
  • 50 gram plantaardige margarine
  • Schepje bouillon & theelepel nootmuskaat
  • 3 schepjes van een bindmiddel zoals bloem of maizena
  • Scheutje plantaardige melk
  • Paneermiddel

 

 

– Maak de lasagnebladen klaar zoals wordt aangegeven op de verpakking.

– Maak de pastasaus met de ui, groenten, tofugehakt.

– Maak de bechamelsaus: smelt de margarine, gooi in een glas de 3 schepjes bindmiddel samen met een laagje water (zo klontert het niet als je het toevoegt aan de margarine), voeg dit mengsel toe aan de gesmolten boter en roer veel. Voeg de kruiden toe en als het wat dikker wordt kun je nog een beetje plantaardige melk toevoegen.

– Maak de lasagne met steeds een laagje bladen en pastasaus; eindig met een laag bechamelsaus en daarna het paneermiddel voor de krokante laag

– Bak dit af in de oven (tijd en temperatuur afhankelijk van welke lasagnebladen je gebruikt, zie de verpakking – ik doe meestal zo’n 40 minuten op 190 graden).

 

Eetsmakelijk!

 

Een moestuinplan maken doe je zo
De moestuin winterklaar maken

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ontdek meer van GRN United.nl

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder