Minder afval begint thuis: Nieuw ebook met praktische tips!

Deze quarantaineperiode zorgt er bij ons thuis, naast wat verveling en lamlendigheid, ook voor dat we met nóg meer aandacht kijken naar hoe we duurzamer kunnen omgaan met ons eten en onze spullen die we dagelijks nodig hebben. Het zorgt er voor dat we opnieuw kritisch gaan nadenken over wat je daadwerkelijk dagelijks nodig hebt. Tegelijkertijd hebben we, doordat we zoveel thuis zijn, meer tijd om met meer aandacht de dagelijkse dingen te doen. Zo merk ik tot mijn genoegen dat we de wasbare luiers voor de kinderen veel vaker gebruiken. De kinderen gaan immers nu even niet naar de opvang en naar oma (waar ze helaas wel wegwerpluiers aanhadden). Ook zijn we nog consequenter met afval scheiden, kliekjes opmaken en zelf koken.

 

minder afval begint thuis

Even uit de ratrace

Sommigen moeten nu hun gezin en werk tegelijkertijd balanceren, waardoor ze het drukker hebben dan normaal. Anderen kunnen deze periode juist aangrijpen als oefening om langzamer en met meer aandacht te leven. Even uit de dagelijkse ratrace, veel thuis zijn en zien wat écht belangrijk is. Zo zou je in deze periode ook meer tijd (en zin) kunnen hebben om te ontdekken hoe je thuis wat duurzamer kunt leven.

 

Wist je bijvoorbeeld dat we volgens Milieucentraal jaarlijks bijna 490 kilo afval per persoon produceren? Er is dus een hoop dat we thuis, in ons huishouden zelf kunnen doen om minder vervuilend te zijn voor de wereld. Voor iedereen die deze periode wel wilt aangrijpen om door middel van een hoop praktische tips je afval te verminderen, heb ik alle tips die ik de afgelopen 2 jaar via GRN United.nl heb verzameld, gebundeld in het nieuwe (en eerste) ebook van GRN United.nl: “Minder afval begint thuis“. Dit ebook heb ik speciaal geschreven voor mensen die er normaal wat minder mee bezig zijn, maar nu wel de tijd hebben om thuis wat veranderingen aan te brengen.

 

Ik heb vanuit mijn omgeving gehoord dat voor mensen die zich nog amper hebben verdiept in het verduurzamen van hun huishouden en het verminderen van hun afval, het moeilijk is om überhaupt te weten waar je moet beginnen. Voor hen heb ik dit ebook geschreven.

 

In dit ebook leer je:

  • Hoe je duurzamer boodschappen doet
  • Hoe je minder afval produceert vanuit je keuken
  • Hoe je minder afval produceert vanuit je badkamer
  • Hoe je ervoor zorgt dat er minder spullen binnenkomen (minimaliseren)

 

 

Ik vond het erg leuk om te doen en ik ben ook erg trots op het resultaat. Hopelijk inspireert dit ebook weer meer mensen en biedt het handvatten om de eerste stappen te zetten richting duurzamer leven. Ook via het GRN United Pinterest board vind je veel zero waste/less waste tips! Ik ben benieuwd of jullie deze periode ook aangrijpen om je huishouden te verduurzamen, of dat je juist nog minder tijd hebt dan normaal.

 

3 x duurzame koffiebonen
Een takkenril maken
NO COMMENTS

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.