Wasbaar luieren – 5 voordelen

Toen ik wist dat ik zwanger was, wist ik ook meteen dat ik geen wegwerpluiers wilde gebruiken, maar wasbaar. Want: minder afval en beter voor het milieu.

Natuurlijk kijken je familie en vrienden je dan even raar aan. Er is namelijk niemand in mijn omgeving die wasbare luiers gebruikt of heeft gebruikt. Alleen mijn schoonmoeder gebruikte vroeger nog  wasbare luiers, maar destijds was het zo’n enorm gedoe met van te voren op de hand wassen, hydrofiele doeken vouwen etcetera, dat ze het mij eigenlijk niet zou aanraden. Gelukkig kon ik mijn eigen research doen via alle informatie op het internet.

Zo kwam ik erachter dat naast dat ze zeer milieuvriendelijk zijn, er nog meer voordelen aanzaten. Ik zal er hier 5 toelichten:

 

Gebruikersvriendelijk 

Tegenwoordig zijn wasbare luiers namelijk ontzettend gebruiksvriendelijk. Er zijn heel veel verschillende soorten systemen. Van het ouderwetse hydrofielen doeken vouwen, tot kant en klare, zogenaamde all in one luiers die je omdoet net als een wegwerpluier.

 

Vrolijke printjes

Wasbare luiers zien er zoveel leuker uit dan wegwerpluiers. Ze zijn te koop in allerlei printjes, van effen kleuren tot astronauten-, dinosaurussen- en prinsessen printjes.

 

Goedkoper

Eerlijk is eerlijk, het aanschaffen van wasbare luiers is niet goedkoop. Je koopt er een stuk of 20-25 zodat je er genoeg hebt wanneer een deel in de was zit. Maar, op de lange termijn is het zeker goedkoper. Denk maar eens aan hoeveel je maandelijks kwijt bent aan luiers, en hoe lang je baby in de luiers zit. Laat staan als je je wasbare luiers voor een tweede en derde kindje gebruikt!

 

 

Goed voor de heupjes

Doordat wasbare luiers wat dikker en breder zijn tussen de beentjes dan een wegwerp luier liggen de beentjes ook wat breder uit elkaar, dit wordt ook wel een kikkerhouding genoemd. Deze houding is een optimale houding voor je baby zijn heupjes, aangezien de heupkopjes op die manier verder kunnen uitharden.

 

Sneller zindelijk

Wasbare luiers voelen voor je baby natter aan dan wegwerpluiers. Je baby voelt dus als hij/zij wat ouder is dat hij heeft geplast. Dit zorgt er in theorie voor dat je baby eerder zindelijk is. Hoe fijn is dat? Trouwens, mocht je het geen leuk idee vinden dat je baby een natte luier voelt (waar ze geen last van schijnen te hebben, maar toch) heb je ook speciale fleece inleggers die vaak bij de luier worden geleverd, waardoor je baby toch een droog gevoel heeft.

 

Ervaar jij nog meer voordelen van wasbare luiers? Laat het me weten!

Hoe ontdekte ik de wereld van wasbaar
2 COMMENTS

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.