Op GRN United.nl lees je persoonlijke verhalen & tips van onze vaste groep bloggers. Zij schrijven over de verschillende aspecten van duurzaamheid en hun persoonlijke ervaringen hiermee. We noemen hen inspirators, omdat zij jou graag inspireren stapjes te nemen richting duurzamer leven.

 

De inspirators delen maandelijks lekkere vegetarische/veganistische recepten, geven tips over het verminderen van je plasticverbruik, schrijven over minimalisme, slow fashion, groen moederen, moestuinieren, en meer!

 

Klik op de namen van de inspirators om hun ervaringen en tips & tricks te lezen, en laat je inspireren 🙂

_DSC6725_2

Michelle Tomaselli

Michelle is mede-oprichter van GRN United.nl, getrouwd, moeder van Lorenzo (3 en Lize (1).  GRN United.nl is in september 2018 opgericht en trekt inmiddels maandelijks meer dan 10.000 unieke bezoekers per maand. Hier schrijven 20+ bloggers over minimalisme, ontspullen, moestuinieren, duurzame kleding, vegan/vegetarisch eten & meer.

Hiernaast is zij digital marketeer en maakt ze websites. Michelle is groot fan van wasbare luiers, minimalisme en zij is een beginnend moestuinierder. Ze schrijft vooral over duurzaam moederen en minimaliseren.

Je kunt haar volgen op Instagram en LinkedIn.

Simone Jansen

Hallo! Ik ben Simone; 30 jaar jong en mede-oprichter van GRN United.nl. Ik werk fulltime en woon samen met mijn vriend in een (te) klein appartement in de Zaanstreek.

Ik leef (nog) niet duurzaam, maar realiseer me dat wij zelf een verandering in gang moeten zetten om de wereld leefbaar te houden. Ik neem jullie mee tijdens mijn persoonlijke zoektocht naar een groenere levensstijl voor dummies!

Jacqueline Franse

Jacqueline heeft een moestuin van 200 m2 in het mooie Zeeland. Na een werkdag achter de computer vindt ze het heerlijk om in beweging te komen en haar handen vuil te maken in de Zeeuwse grond. De moestuin houdt haar met beide benen op de grond, leert haar meebewegen met de seizoenen en levert gezonde voeding. Ze geniet van de buitenlucht en is helemaal “zen” als ze  na een tuindag met de oogst naar huis fietst. Op haar blog www.moestuinhippie.com komt alles samen; haar liefde voor het buitenleven, de moestuin en fotografie. Soms schrijft ze over een duurzamer en groener leven om mensen te inspireren en een stukje bewustzijn te creëren. Recepten, moestuintips, nieuwe tuininspiratie en anekdotes uit de volkstuin maken het geheel compleet.

Meer lezen? Je kan moestuinhippie ook volgen op Instagram  en Facebook.

Marije van The sustainable collective

Marije Douma

Ik ben Marije Douma, eigenaar van The Sustainable Collective en adviseur op het gebied van duurzaam leven. Ik leer mensen hoe ze minder impact  op de planeet maken zonder in te leveren op je levensstandaard. Hier op GRN United zal ik vooral tips en inzichten delen die jouw helpen je garderobe te verduurzamen.

Volg me ook op Instagram voor duurzame tips&inspiratie!
Lydia

Lydia Louw

Mijn naam is Lydia, 34 jaar, samen met mijn man heb ik de zorg en verantwoordelijkheid voor onze kinderen: de beginnend puberende tiener Deborah, de intense kleuter Eden, peuter Joah die alles op een drafje doet , vooral weg lopen, en onze baby Maeve. Ik mag nog baby zeggen. Met dit toch wel drukke gezin wonen wij in een rijtjeshuis midden op de Veluwe. Joah en Maeve dragen wasbare luiers. We proberen steeds minder verpakkingsafval en wegwerpproducten te kopen en de komende maanden zullen we beslissen welke investeringen we moeten nemen om ons rijtjeshuis uit 1971 zuiniger te maken.

minimalistmillenial

Marlous van der Veen

Marlous vindt de transitie van nu naar de nabije en verre toekomst prachtig. Het is haar doel om tot andere oplossingen te komen en daarmee te experimenteren. Niet omdat ze niet wil of kan accepteren hoe het nu is, maar omdat ze wil bijdragen aan hoe het kan zijn. Dat doet ze op drie manieren. Professioneel, als duurzaam strateeg in de energiewereld. Wetenschappelijk, door PhD onderzoek naar de energietransitie. Persoonlijk, door dagelijks te experimenteren met duurzaam leven en minderen in onze wereld van meer.

Profielfoto Kim Nelissen_Moesmeisje

Kim Nelissen

Kim Nelissen is freelance tekstschrijver én enthousiaste moestuinierder uit Utrecht. Daar huurt ze een minimoestuintje in een lokale buurttuin. Thuis heeft ze nog wat kleine bakken en potten met groenten. Met haar site Moesmeisje.nl wil ze anderen laten zien dat je geen grote moestuin nodig hebt om uit eigen tuin te eten. Op haar site inspireert ze mensen met moestuintips en lekkere recepten. Niet alleen in de moestuin is ze groen bezig, ook thuis probeert ze zo duurzaam mogelijk te leven.

Je kunt de avonturen van Moesmeisje volgen op Instagram, Twitter, Facebook en YouTube

saskiavancleef

Saskia van Cleef

Saskia (40) is grafisch ontwerper die samen met haar man en kinderen Indy (6) en Tygo (3) een gezellig en creatief gezin vormt, die als doel hebben gesteld om  elke dag iets aan hun leefstijl te veranderen, zodat ze als gezin duurzamer gaan leven, met steeds minder afval, tegen een betaalbare prijs.

015

Sasja de Vos

Hey, ik ben Sasja (41) en ik woon in een poppenhuisje in de Amsterdamse Jordaan. Na jaren geen letter op papier te hebben gezet, heb ik sinds kort mijn oude liefde schrijven weer opgepakt. Voor De Verantwoorde Praktijken van Sasja de Vos blog ik me drie keer in de rondte over zaken waar mijn hart als een malle van gaat kloppen: duurzaamheid en sociaal betrokken leven. Zit ik niet achter mijn (refurbished) laptop dan vind je mij tussen de rekken van de kringloopwinkel, in een restaurantje met vrienden, in de oefenruimte met onze band of gewoon met een boek op de bank. Oh ja, en werken natuurlijk! Dit doe ik in een schattig klein winkeltje in de binnenstad. Hoewel ik zo duurzaam mogelijk probeer te leven, leef ik niet 100% verantwoord. Een beetje speelruimte moet er naar mijn mening wel zijn. Bewust leven, maar niet super streng. Zo houd je het volgens mij -net als met gezond eten- het langste vol.

Floorsmoestuin - Hanke_Arkenbout

Floor Korte

Mijn naam is Floor Korte en ik heb een moestuin, al mijn ervaringen die ik er op doe deel ik op mijn blog en Instagrampagina. Mijn passie voor moestuinieren is begonnen bij 4 kleine plantjes die ik niets wetend in de grond had uitgeplant, ik faalde enorm en was benieuwd hoe ik het beter kon doen. Het jaar erna ontstond er een ware moestuin van 8m2. Hier ontdekte ik mijn nieuwe hobby, moestuinieren. En niet alleen een hobby maar ook mijn plek waar ik even tot rust kan komen naast alle drukte in het dagelijks leven. Het bezig zijn met je handen en even weg van de realiteit creëerde voor mij een stress free zone. Ook leer je heel veel van de natuur en hoe bepaalde gewassen groeien is super leerzaam. Nu na 5 jaar moestuinieren op 100m2 heb ik een eigen moestuinboek geschreven met daarin heel veel tips, weetjes, recepten en natuurlijk verhalen uit ervaring voor de starter. Handig opgebouwd van maand tot maand. Met mijn blog, Instagram en boek wil ik iedereen motiveren en stimuleren om een moestuin te starten, het is echt niet moeilijk als je maar geduld hebt kun je nooit falen. Ik wens iedereen heel veel moestuin plezier toe.

Foto: Hanke Arkenbout

EstherEvers

Esther Evers

Hi! Mijn naam is Esther, 27 jaar oud en ik woon samen met mijn vriend in een dorpje vlakbij Amsterdam. Afgelopen jaren heb ik mij verdiept in gezond leven en heb via onder andere social media veel geleerd over plantaardig eten. Dit sprak mij zo aan dat ik stap voor stap mijn voedingspatroon aangepast heb en nu volledig plantaardig eet. In deze zoektocht kwam ik er achter hoe belastend vlees eten voor het milieu is en ging ik mij ook inlezen in het onderwerp duurzaamheid. Ik ontdekte dat ik met kleine aanpassingen een stuk duurzamer kon leven! Nu ik weet hoe leuk en gemakkelijk het is om groener te leven, wil ik ook graag andere mensen inspireren dit ook te proberen.

eva nescent_scherper

Eva Strzeminski

Mijn naam is Eva, dit najaar wordt ik 25 jaar, sinds vorig jaar ben ik getrouwd met de man van mijn leven en vader van ons bijna 10 maand oude dochtertje. Ik ben afkomstig van Leuven (België), maar woon nu in Gent (België).

Mijn studie heeft me hier gebracht, maar de liefde heeft me doen blijven 😊

Tot nu toe was ik nog student. Ik studeer Diergeneeskunde aan de Universiteit Gent, maar heb die studie voorlopig stopgezet. Al sinds ik nog maar een kind was, ben ik al erg begaan met (en bezorgd om) het milieu, dieren- en mensenrechten. Dit heeft mede mijn studiekeuze bepaald en ook de keuze om voor herbruikbare luiers te gaan.

Naast het gebruiken van wasbare luiers, probeer ik ook op andere vlakken zo veel mogelijk afval te besparen. Dat laatste is iets dat sinds ik een man en kindje heb niet altijd even goed meer lukt, daarom zal ik vooral voor jullie bloggen over mijn ervaringen met herbruikbare luiers 😉

Naast deze blogs geef ik recent ook (gratis) consulten over herbruikbare luiers. Wie dus graag persoonlijk uitleg over herbruikbare luiers van mij wil krijgen, kan mij contacteren op het e-mailadres evastrzeminski@nappys.be

Manonvan Leeuwen

Manon van Leeuwen

Manon woont in de natuur aan het strand en is een vegan 50+ vintage shopper die al jaren probeert haar eco footprint drastisch te verkleinen. Dit gaat met vallen en opstaan. De aarde is in crisis en zij zo soms ook. Als zakenvrouw, moeder in een druk mannengezin, buitenmens en duurzaamheidsfreak probeert ze te voorkomen in een eco midlife te belanden. En dat lukt steeds beter. Ze besloot ZustainaBox op te richten en schrijft op een grappige manier over haar eco belevenissen op Manon Loves Life.nl. Zo hoopt ze het eco virus te verspreiden, dat vooral heel leuk is. Ze gelooft dat elke stap telt en niemand te klein is voor impact.

sanne ovaere

Sanne Ovaere

Sanne is mama van Nolan* (2015) en Thorin (februari 2018). Met de komst van haar kinderen kwam de groene microbe ook stilaan in haar leven. Ze gaat in kleine zaken op zoek naar een duurzamer leven. In deze filosofie paste ook het minstens uitproberen van wasbaar luieren.
Ze is intussen actieve fan van die stoffen dingen, al weet ze er nog lang niet alles over en leert ze er dagelijks over bij. Sanne schrijft over haar zoektocht in de wereld van wasbaar luieren.

Simone IJzelenberg

Mijn naam is Simone, ik ben recent afgestudeerd, en ik probeer al een aantal jaren milieubewuster en duurzamer te leven, en sinds kort ook zero waste. Dit is voor mij een zoektocht, en telkens ontdek ik weer nieuwe manieren waarop ik net iets duurzamer kan leven.

De afgelopen jaren neem ik milieubewust leven steeds serieuzer, zo heb ik me dus uiteindelijk ook verdiept in zero waste leven en hoe ik deze levensstijl voor mij kan laten werken. Dit is niet altijd makkelijk als student, daarnaast werkende, met een onregelmatig schema en soms ook niet wetende hoe mijn dag gaat verlopen. Het is een zoektocht, maar langzaam maar zeker vind ik er steeds meer mijn weg in.

Ik heb er ontzettend veel zin in om mijn zoektocht naar een groener leven met jullie te delen, zowel hier als op mijn eigen social media, en mijn tips, recepten, maar ook de dingen waar ik tegenaanloop in mijn zoektocht te delen.

Blog: De Groene Zoektocht Instagram: @degroenezoektocht

MYRNARADIJS

Myrna Creemers

Hoi! Ik ben Myrna Creemers, 23 jaar en mijn moestuin is echt mijn passie! In het zonnige zuiden van Nederland verbouw ik sinds 4 jaar mijn eigen groenten, kruiden en bloemen. Ik ben trots op mijn moestuin en deel graag alles wat ik meemaak. Niet alleen mijn oogst, maar ook de beestjes die ik tegenkom, mijn nieuwe gereedschappen, video’s van mijn vier kippen en mooie bloemen langs de weg of op vakantie.

Kijk voor meer inspiratie op mijn blog of bezoek mijn Facebook- en Instagrampagina.

laura - portretfoto

Laura

Laura Beijn is moeder, moestuinder en fanatiek wasbaarluieraar. Ze heeft een eigen bedrijf als creatief duizendpoot waarin grafisch ontwerp, fotografie en naaiwerk centraal staan. Eens in de zoveel tijd schrijft ze een stukje voor GRN over haar ervaringen als (milieu-)bewuste moeder.
sylviaPNG

Silvia

Dierenactivist, vrachtwagenchauffeur, webshop eigenaar, trotse Zeeuwse, veganist, moeder van een prachtige dochter, blogger, vlogger en meer… dit ben ik, Silvia Tichem. Samen met mijn gezin en heel veel dieren woon ik in de Zeeuws Vlaamse polder.

Op mijn website www.rebelwithamission.nl schrijf ik over dieren, dierenwelzijn, en een groene en veganistische levensstijl. Én je vind er een webshop vol duurzame en cruelty free producten waarmee ik elke drie maanden een ander goed (dieren)doel steun.

Vegan zijn moeilijk, ingewikkeld en extreem? Ik laat je het tegendeel zien!

Fleur

Fleur van den Wall Bake

Fleur woont in Utrecht met haar vriend Ruben. Op haar blog Het Groene Accent neemt ze haar lezers mee in haar zoektocht naar een comfortabele, groene en duurzame levensstijl. Verzorging, cosmetica, mode, eten, het huishouden, enzovoorts. Alle facetten van het leven komen aan bod. Uitproberen, testen, voelen, proeven, ruiken en informeren. Op deze manier hoopt ze zo veel mogelijk mensen te inspireren om duurzaam te leven.
Duurzaam leven, terwijl je kan blijven genieten en het leven niet saai wordt. Dat is leven met een groen accent.
Het Groene Accent vind je ook op Instagram
en Facebook.
sacha

Sacha Handgraaf

Mijn naam is Sacha en ik ben een wereldverbeteraar. Van jongs af aan heb ik al een grote passie voor de natuur en onze aarde en ik ben daarom met veel enthousiasme milieuwetenschappen en de Master Duurzame Ontwikkeling gaan studeren aan de Universiteit Utrecht. In 2018 heb ik Sustainable Inspiration opgericht. Via Sustainable Inspiration deel ik mijn passie voor onze aarde en duurzamer leven. Ik geef advies, gastlessen en workshops aan organisaties en ik inspireer mensen thuis via mijn blogs en social media.

Joey en Sherilyn 

Vegan koppel Joey (voormalig ijsbereider) en Sherilyn (voormalig contentmanager) hebben beiden hun baan opgezegd om te gaan reizen door Zuidoost-Azië. Zij schrijven over de struggles en meevallers omtrent vegan eten tijdens hun fantastische reis.

Merel

Hi, ik ben Merel! Al mijn hele leven ben ik geïntrigeerd door de natuur en het milieu. Nu ik een tussenjaar heb genomen, pak ik mijn passie met beide handen aan en ben ik begonnen met schrijven op mijn blog www.thegreendream.nl en Instagrampagina. Ik onderzoek verschillende thema’s rondom duurzaamheid en schrijf daarnaast over o.a. duurzame merken, inspirerende ondernemingen, bio eettentjes, mooie natuurplekken en groene events. Ik wil met mijn blog een inspiratiebron vormen voor alle jongeren en volwassenen die zich interesseren voor een duurzamer, gelukkiger leven en een gezonde planeet. Lekker naar buiten gaan, bewustere keuzes maken en zien hoe leuk duurzaamheid kan zijn. Samen maken we een verschil!