SOPHIE STONE: Sophisticated fair fashion

 

3,5 jaar geleden begon Anna Sophie Slingerland, initiatiefnemer van Sophie Stone, met het realiseren van haar webshop met mooie en on-trend fair fashion. Aanleiding hiervoor was het haar persoonlijke worsteling om duurzame mode te vinden welke paste bij zowel haar smaak als werk. Bij de fair fashion webshops die destijds bestonden vond zij zelden mode-items om op slag verliefd op te worden en weinig zakelijke mode. Na het voltooien van een avondopleiding Mode & Textiel, het schrijven van een ondernemingsplan en het opzeggen van haar baan als marketeer  richtte zij Sophie Stone op: een webshop die sophisticated fair fashion aanbiedt waarvoor Anna Sophie zelf de collectie samenstelt.

 

Positieve vibe

Op veel plekken in de kledingindustrie gaat het er slecht aan toe. Textielarbeiders werken vaak onder (zeer) slechte omstandigheden en de productie van kleding vormt een zware belasting voor het milieu. Anna Sophie: “Juist vanwege de misstanden in de kledingindustrie, wil Sophie Stone op een positieve manier laten zien hoe het ook anders kan. Hoe je er prachtig uit kunt zien en tegelijk iets goeds kunt doen.” De mode die je bij Sophie Stone vindt draagt het Fair Trade, Fair Wear of GOTS keurmerk, het bewijs dat de mensen die de kleding maken o.a. een redelijk salaris verdienen, onder veilige omstandigheden werken en er van kinderarbeid geen sprake is. Door het gebruik van duurzame stoffen zoals Tencel of biologisch katoen en de afwezigheid van chemische bestrijdingsmiddelen in het productieproces, is deze kleding minder belastend voor het milieu.

 

Zakelijk en feestjes

Steeds meer consumenten zijn op zoek naar kleding met een betere boodschap, zeker naar aanleiding van de Fashion Revolution Week en het verschijnen van documentaires zoals The True Cost of Fashion. Anna Sophie: “Wat ik vaak hoorde is dat mensen wel willen, maar niet altijd weten wáár ze mode kunnen kopen die eerlijk gemaakt is en tegelijkertijd aan hun smaak en budget voldoet.” Sophie Stone richt zich op werkende vrouwen, die liefhebber zijn van on-trend mode van goede kwaliteit met een vrouwelijk silhouet. Zij biedt stijlvolle mode en accessoires aan die je zowel naar een zakelijke afspraak als een feestje kunt dragen. Anna Sophie: “Waar anderen veelal focussen op vrijetijdskleding en basics, kun je bij ons ook als (young) professional terecht. De collectie is namelijk ‘fashion first’: in de eerste plaats is de kleding mooi en modieus en bovendien is het op een goede manier gemaakt.”

 

Uniek in Nederland

De nieuwe AW19 wintercollectie van Sophie Stone omvat kleding, sieraden, sokken en panty’s van achttien verschillende innovatieve fair fashion merken. De merken zijn zorgvuldig geselecteerd en komen uit o.a. Amsterdam, Londen, Berlijn, Stockholm, Barcelona en Istanbul. Ze worden momenteel op kleine schaal in Nederland verkocht en in enkele gevallen, zoals bijvoorbeeld het Turkse merk Rich&Vibrant en Zuid-Afrikaanse SexySocks is Sophie Stone zelfs de eerste aanbieder in Nederland. Statement pieces vind je bij Sophie Stone van Kings of Indigo, Dedicated, People Tree en Alchemist, basics van ThinkingMU, ARMEDANGELS, en panty´s en sieraden van Swedish Stockings, Jules Bean en A Beautiful Story.

 

 

“Juist vanwege de misstanden in de kledingindustrie, wil Sophie Stone op een positieve manier laten zien hoe het ook anders kan. Hoe je er prachtig uit kunt zien en tegelijk iets goeds kunt doen.”

 

Meer weten over Sophie Stone? Neem een kijkje op de website!

 

DAILY POETRY: Producten om bewust van te genieten
EKO DE PEKO: Hip, vrolijk en Scandinavisch