EKO DE PEKO: Hip, vrolijk en Scandinavisch

Bij Eko de Peko gaan hip, vrolijk en Scandinavisch hand in hand met fairtrade en biologische baby- en kinderkleding. Kinderkleding met een hart♥, zoals ik het noem, in de maten 50 t/m 152, en binnenkort ook in de premature maten 38 en 44. Alle kleding is onder eerlijke omstandigheden geproduceerd met respect voor mens en milieu. Dat draagt wel zo prettig en is beter voor de kwetsbare kinderhuid doordat nergens in het proces gebruik wordt gemaakt van gifstoffen. En zonder kinderhandjes. (H)eerlijk toch?!♥

 

 

GOTS-gecertificeerd + hip

Naast het feit dat Eko de Peko streeft om alle kleding GOTS-gecertificeerd (Global Organic Textile Standard) te hebben, probeert het natuurlijk ook modern en hip te zijn. Eko de Peko bestaat nu bijna 10 jaar en is langzaam gegroeid naar één van de grotere webshops in haar soort met meerdere merken in haar bestand. We verkopen merken als bijv. Maxomorra, Duns, Baba Babywear, nOeser , Onnolulu,  en Lily Balou. Naast onze webshopactiviteiten zijn we ook regelmatig op beurzen te vinden, zoals bijvoorbeeld de Ouders Natuurlijk-beurs die in november 2018 weer is.

 

Over Eko de Peko

Maar wie zit er dan eigenlijk achter Eko de Peko?

Mijn naam is Lisette Brouwer en eigenaar van Eko de Peko. Ik ben 30 jaar, woon in Zwolle, ben getrouwd met Cornigo en heb twee prachtige kinderen, Dagmar van 4 en Pim van 2 jaar oud.

Ik vind het erg belangrijk om eerlijk en bewust te leven. Dit probeer ik dus ook door te voeren in mijn manier van werken. Naast dat ik ernaar streef en om alle kleding GOTS-gecertificeerd te hebben, vind ik het ook belangrijk dat ikzelf eerlijk, transparant en bewust ben naar de klant toe. Zo sta ik erg open voor opmerkingen en feedback van klanten. Ik probeer altijd nog dezelfde dag te antwoorden op mailtjes en telefoontjes. Als klant heb je misschien al gemerkt dat ik tutoyeer en je niet benader als een bedrijf maar als persoon. Ik ben de enige die werkt bij/voor Eko de Peko, daarom heb je dus ook altijd met mij te maken, hierdoor is de relatie ook gelijk veel persoonlijker. Verder probeert Eko de Peko in het bestelproces zoveel mogelijk duurzaam en biologisch te zijn. Denk hierbij aan papier als verpakkingsmateriaal. Zelfs tape is vaak van papier. De factuur komt via de e-mail. Dat soort dingen. Ik ben christen en zie het als één van mijn taken om goed voor de aarde, mens en dier te zorgen. Ik probeer telkens naar manieren te zoeken om hier beter aan te kunnen beantwoorden. Een grote zorg is bijvoorbeeld het toenemende plastic in de oceanen. Ik heb het idee dat niet alle leveranciers zich daar bewust van lijken te zijn. Vaak worden kledingstukken nog steeds aangeleverd in plastic namelijk. Het zou zo mooi zijn als ze hier andere manieren voor gaan verzinnen. Ik hoop in elk geval dat Eko de Peko een steentje kan bijdragen aan een betere wereld!

 

 

“Ik hoop in elk geval dat Eko de Peko een steentje kan bijdragen aan een betere wereld!”

 

Meer weten over Eko de Peko? Bekijk de website!

SOPHIE STONE: Sophisticated fair fashion
WHITE DOTS: Een lichtpuntje in de schadelijke modewereld