De eerste fysieke luierwinkel van Nederland: BambooBaby!

Almere Centrum heeft een bijzondere primeur. Vandaag opent namelijk de eerste fysieke luierwinkel van Nederland: BambooBaby! In de luierwinkel zullen zowel wasbare – als andere duurzame luiers worden verkocht.

 

Foto: BambooBaby

 

Win je Winkel

Eigenares Caroline Beelen is de gelukkige winnares van de wedstrijd ‘Win je Winkel’. Zij krijgt de winkel van bijna 100m2 beschikbaar gesteld voor een periode van drie maanden met een optie op nog eens drie maanden. Als de formule succesvol blijkt, krijgt ze een winkelpand elders in de straat aangeboden en kunnen nieuwe initiatieven zich melden.

 

Duurzamer

Het idee voor BambooBaby ontstond toen ze zelf zwanger was van haar eerste kind.

 

Caroline: “Al tijdens de zwangerschap ging ik op zoek naar wasbare luiers, maar dat bleek niet eenvoudig. Dat is gek, want wasbare luiers zijn een stuk duurzamer. Het gebruik inclusief het wassen geeft minder CO2 uitstoot, er is nauwelijks restafval en voor de productie is geen bomenkap nodig. Bovendien heb je bij het gebruik van wasbare luiers niet te maken met chloor, plastic, kleurstoffen en parfums op tere babybilletjes. Ik besloot zelf een webshop te beginnen en dat bleek een gat in de markt. Ik kan niet wachten ook een echte winkel te hebben. En waar kun je beter een winkel voor jonge ouders beginnen dan in een jonge en innovatieve stad als Almere? Ik heb er enorm veel zin in en hoop veel enthousiaste klanten te kunnen verwelkomen!”

 

Luierpakketten

Om de opening van haar winkel te vieren deelt Caroline in de periode na de opening luierpakketten uit aan alle baby’s die op 20 oktober worden geboren in Almere. Jonge ouders die hiervoor in aanmerking willen komen kunnen terecht op de Facebookpagina van Almere Centrum.

Baby’s en bonen, peuters en peulvruchten
Kleine baby's worden iets minder klein
NO COMMENTS

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.