Puur Geknipt – De Duurzame Kapper

Penny de Vree is trotse eigenaresse van kapperszaak ‘Puur Geknipt’. Bij de kapperszaak in Dordrecht zijn niet alleen de gebruikte materialen en producten voor de inrichting duurzaam, ook de verzorgingsproducten zijn 100% natuurlijk.

 

Het Team van “Puur Geknipt”

 

Hoe het allemaal begon

Vanuit het principe van terug gaan naar de basis en duurzaamheid is kapsalon Puur Geknipt bijna 3 jaar geleden ontstaan. Voor Penny de Vree begon het terug gaan naar de basis ruim 11 jaar geleden.

 

“De keuze voor biologisch heeft zijn oorsprong in de tijd dat ik net bevallen was van mijn oudste kind. Na de borstvoeding vroeg ik mezelf af wat ik mijn kind qua eten zou geven. Dat wilde ik zo puur mogelijk. Veel biologische groenten en fruit zonder toegevoegde middelen zoals in vele potjes. Om mijn bewegingsvrijheid te behouden ging ik zelf potjes vullen. Wanneer ik op pad ging met mijn kind, kon ik de potjes opwarmen, in water niet in de magnetron natuurlijk”, legt Penny uit.

 

Op meerdere vlakken in haar leven heeft Penny sindsdien gekozen voor back to basic. “Met mijn geloof baseer ik me op de basis. Qua voeding kies ik voor puur, maar ook wat verzorging betreft. Voor de huid kies ik voor natuurlijke producten. Want anders heeft het biologische eten weinig zin. Chemische stoffen zoals deze in de meeste verzorgingsproducten voorkomen, dringen via je huid je lichaam binnen en bezorgen je lever veel overuren om alles af te breken”.

 

“Sommige producenten zeggen dat ze hun producten geheel biologisch maken, maar helaas is dat in veel gevallen niet waar. Openheid over de achtergrond en prijzen van de producten, daar geloof ik in”, aldus Penny. Ook alle ingrediënten voor het kopje koffie of thee, zelfs de melk en suiker, zijn biologische en Fairtrade. Puur en eerlijk, dat is de filosofie achter Puur Geknipt.

 

 

Duurzame Ontmoetingsplek

Penny ervaart dat veel mensen nog steeds een geitenwollensokken-idee hebben bij het concept puur en duurzaam. Voor die mensen wil ze de drempel verlagen. Naast haarverzorging heeft ze plannen om ook een ontmoetingsplek te maken van Puur Geknipt. Waar mensen in alle rust een natuurlijk kopje koffie of thee kunnen drinken aan de bar achterin de salon.

 

“Ik wil dat iedere klant zichzelf kan zijn bij Puur Geknipt en zich prettig voelt. Een plaats waar iedereen respect heeft voor elkaar, zonder oordelen”.

 

Meer weten over kapsalon Puur Geknipt? Neem een kijkje op de website of ga een keer langs in Dordrecht!

Breng het groen (duurzaam) in je huis!
Capsule Wardrobe: met dit stappenplan ben je binnen twee uur klaar!
NO COMMENTS

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.