Utrecht Natuurlijk!

Even voorstellen

Aardrijkskunde en Biologie docent Maarten van Deursen (Zeist), is hoofd projecten en educatie bij de stichting Utrecht Natuurlijk. Stichting Utrecht Natuurlijk brengt de natuur dichtbij en maakt Utrecht groener, gezonder en duurzamer voor alle Utrechters. Maarten is verantwoordelijk voor het educatieprogramma en voor het verwerven en uitvoeren van projecten.

Het project

“Sinds 2015 organiseren we activiteiten, cursussen en evenementen. Bedrijven en Utrechters met een duurzaam initiatief kunnen bij ons terecht voor projecten, advies en begeleiding. Utrechtse leerlingen bieden wij een uniek onderwijsprogramma boordevol natuurervaringen. Bezoek bijvoorbeeld onze steedes met kinderboerderij en speeltuin of onze stadstuinen! Onze 9 locaties liggen verspreid over de stad. Wij hopen met ons project te bereiken dat de natuur dichterbij de Utrechters komt. Dit doen we met behulp van onze Steedes en tuinen waar bezoekers op een laagdrempelige wijze in contact kunnen komen met onze dieren en de natuur in onze tuinen. We organiseren regelmatig activiteiten waar alle Utrechts aan mee kunnen doen. Ook bieden wij hulp bij het opzetten en/of uitvoeren van een duurzaam initiatief.”

 

wat zit er in mijn netje – Onderwijsproject Utrecht Natuurlijk

 

Op zoek naar Groene Pioniers

“Wij zijn altijd op zoek naar groene pioniers of duurzame initiatiefnemers die met onze hulp een groen of duurzaam project realiseren. Het opzetten van een nieuw initiatief is een intensief proces. Wij bieden hulp bij de verschillende stappen in dat proces. Denk bijvoorbeeld aan: scherpe doelen, realistisch stappenplan, contacten met gemeente en andere betrokkenen, draagvlak of financiering. Wij helpen graag mee aan het slagen van jouw groene of duurzame initiatief.”

Utrecht – een groen vooruitzicht

Als het aan Maarten ligt staat Utrecht een groene toekomst te wachten. “Dan is Utrecht een groene stad met betrokken bewoners die een deel van hun eigen voedsel verbouwen, hun eigen energie opwekken en zorgvuldig met hun omgeving, de stad en grondstoffen omgaan.”

Trots

Ik fiets regelmatig door de stad en kom dan langs allerlei plekken waar wij ooit bij betrokken zijn geweest. Bomen die we ooit samen met schoolkinderen geplant hebben, een buurtmoestuin waarbij wij geholpen hebben om deze te realiseren en nog steeds door buurtbewoners met elkaar wordt onderhouden, een speelhut van wilgentakken waar kinderen lekker in spelen en waarbij we de buurt ooit hebben geholpen bij de aanleg. En zo zijn er talloze plekken in de stad. Als ik dat zie ben ik elke keer weer trots dat wij zo bijdragen aan het gezond en leefbaar houden van de stad.

 

Tuinproject Utrecht Natuurlijk

 

Meer weten over Utrecht Natuurlijk? Kijk op www.utrechtnatuurlijk.nl

Duurzame Week: De impact van vrijwilligers
Sailors For Sustainability: Per zeilschip op zoek naar duurzaam
NO COMMENTS

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.