Openingsshow DSFW – Een korte terugblik

Afgelopen donderdag waren wij aanwezig bij de officiële openingsshow van de Dutch Sustainable Fashion Week op het Marineterrein in Amsterdam. Hoog tijd dus voor een korte terugblik!

 

Over Mo Benchellal

‘Circular Fashion’ was het thema waarmee Mo Benchellal de aftrap gaf voor deze week van duurzame mode. Maar wie is Mo Benchellal eigenlijk?

 

Ontwerptalent Mo Benchellal studeerde aan het Mode Lyceum in Amsterdam en deed ervaring op bij verschillende Nederlandse ontwerpers. Nu heeft hij zijn eigen label ‘BENCHELLAL’ en kenmerkt hij zich door zijn opvallende, elegante creaties.

Samenwerking met Ministerie van Defensie

Het was jullie vast al opgevallen dat er op de eerste beelden van DSFW overdadig veel camouflage -tinten te zien waren. Nee, dit is niet de nieuwe Fashion Statement voor 2019, maar het resultaat van een  samenwerking tussen Mo Benchellal en het Ministerie van Defensie!

 

Defensie won in 2017 de Procura Award in Tallin, een internationale prijs voor duurzame verwerving van textiel. Ze kochten namelijk handdoeken, washandjes en overalls met daarin minimaal 10% gerecycled materiaal.

 

 

De Show

Ontwerptalent Mo Benchellal verbeeldde het thema ‘Circular Fashion’ door militaire uniformen en materialen te verwerken tot verrassende haute couture. Wij zagen o.a. een legergroene korte jumpsuit, camouflagejurkje gecombineerd met tule en elegante lange jurken van marine – en landmacht uniformen. Soms zagen we ook wat ‘gekkere’ combinaties (bijvoorbeeld een lange witte jurk van tule, met camouflage jasje én een opvallende blauwe helm, MET blauwe strik).

 

Wat ons betreft heeft Mo Benchellal i.s.m. defensie een mooie en verrassende show neergezet. Een veelbelovend begin van deze editie van DSFW2018.

 

Lees meer over wat je niet mag missen van DSFW2018!

Jouw eerste stappen naar eerlijke & duurzame kleding
Dutch Sustainable Fashion Week 2018: Wat je niet mag missen!
NO COMMENTS

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.