[Gastblog] Kleding over wasbare luiers, waar loop je tegen aan?

Toen onze zoon geboren werd wilden we direct aan de wasbare luiers. We hadden ons helemaal voorbereid dachten we: binnenluiers, buitenluiers, inlegvellen, boosters, waszakken en luieremmers, commode ingericht en alles netjes klaargelegd voor gebruik.

Onze zoon was toen hij geboren 50cm en 6 pond; een klein hoopje liefde. Dat lieve kleine lijfje werd direct gewikkeld in zo’n prachtige luier die uiteraard veel te groot was en bijna tot zijn okseltjes kwam. Daar ging dan een rompertje overheen in maatje 44/50 en een pakje.

 

kleding over wasbare luiersKleding voor over wasbare luiers

Direct liepen we tegen iets aan; zo’n luier is veel dikker dan een wegwerp luier dus de romper kon niet dicht. Het boxpakje kon ook niet eens over die bolle billen heen.

Toch maar proberen, helaas met lekkage tot gevolg. Alweer omkleden, dat vindt ons ventje toch al zo’n feest. Dan maar weer een wegwerp luier aan, maar we willen zo graag aan de wasbare!

Dit werkt toch niet dacht ik. Zodoende zijn we maar gaan experimenteren met grotere maten en onderzoek gaan doen naar kleding voor wasbare luiers. Is dat er? Hoe pakken andere ouders dat aan?

 

 

BolleBillen

Eerst maar eens gaan passen met een groter maatje. Hebben we al maatje 56? Ja! Dus, geprobeerd en voila dat past. Alleen, nu is de bovenkant weer zo groot dat het over zijn schouders naar beneden zakt. Toch ook niet ideaal. Op Sociale Media zie je overal blije baby’s in wasbare luiers, maar gek genoeg bijna altijd zonder kleding er overheen. Dragen die kindjes alleen een luier? Dat leek inderdaad toch het handigst, maarja wat doe je dan als je de deur uit moet…

Kleding speciaal voor over wasbare luiers leek mij een gat in de markt en zodoende ben ik afgelopen november BolleBillen gestart.

Graag wilde ik oplossingen vinden voor de knellende kleding, lekkage en strakke of afzakkende rompers. Ik ben hierover gaan brainstormen en heb een aantal dingen ontworpen die perfect passen over al die leuke dikke luiers.

 

Romperverlengers en rompertjes

Er zijn veel mensen die part-time wasbare luiers gebruiken, die hebben bijvoorbeeld al baat bij een item als de romperverlenger. Je kunt je normale rompers met 9mm drukknoopjes ( de meeste Europese rompers hebben dit ) combineren met een romperverlenger van BolleBillen. Wisselen tussen een wasbare luier en een wegwerp variant is dan heel gemakkelijk. Combineer je dit met een broekje dat zowel over een wasbare als wegwerp luier past ben je helemaal compleet.

 

Zit jouw kindje 100% van de tijd in de wasbare luiers zou je daarnaast ook nog kunnen kiezen voor rompertjes die speciaal zijn ontworpen om over wasbare luiers te dragen. Ze hebben extra ruimte bij de billen en zijn wat langer dan normale rompers. Bij BolleBillen kun je dan kiezen uit een basis rompertje en een retro modelletje die ook direct fungeert als t-shirt of longsleeve als je het combineert met een broekje.

 

Broekjes

De broekjes van BolleBillen hebben allemaal extra ruimte bij de billen zonder direct te lang te worden zoals je ziet wanneer je een normaal broekje in een maatje groter koopt. Ook deze zijn er in meerdere modelletjes en kleuren.

 

Naast dat de kleding allemaal in Nederland wordt ontworpen en gemaakt zijn de artikelen ook van gecertificeerd ecologisch materiaal gemaakt. Er zitten zowel GOTS gecertificeerde als OEKO-TEX Standard 100 gecertificeerde stoffen tussen. Bij BolleBillen vinden we het belangrijk dat we weten waar onze materialen vandaan komen en hoe ze vervaardigd zijn.

 

Nu kan het natuurlijk zijn dat jij als gebruiker van wasbare luiers zoiets hebt van huh, ik heb deze problemen helemaal niet met normale kleding. Dat kan! Niet elke baby is qua figuur hetzelfde en dat is ook helemaal prima 🙂

 

Liefs,

Roos
Eigenaar/ ontwerper BolleBillen

Meer blogs over wasbare luiers vind je hier!

Gastblog: Zero waste in de moestuin
Duurzaam alternatief voor zilvershampoo: De Lavendel Shampoo Bar (REVIEW)
NO COMMENTS

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.