Duurzaam alternatief voor zilvershampoo: De Lavendel Shampoo Bar (REVIEW)

Waar ik voorheen een uitgesproken rode haarkleur had die ik zelf fabriceerde met Henna, vond ik het 1,5 jaar geleden leuk om eens wat nieuws te proberen. Of eigenlijk iets ouds, want ik ben toen weer overgegaan naar mijn oude haarkleur: blond. Vroeger was ik nog lichtblond, maar helaas is dat met de jaren steeds donkerder geworden. Dus laat ik het tegenwoordig blonderen bij de kapper (althans.. als ze open zijn), en doe ik er een zilveren toner overheen. 

 

Shampoo bar als duurzaam alternatief

Die zilveren toner moet je vervolgens onderhouden met een zilvershampoo, maar… dat is natuurlijk niet echt duurzaam, en bovendien heel chemisch. Ik sta natuurlijk altijd open voor duurzamere alternatieven voor de producten die ik gebruik, en zo kwam ik erachter dat er tegenwoordig ook shampoo bars bestaan die dezelfde werking hebben als zilvershampoo! Nu ben ik al bekend met shampoo bars en ben ik blij met de werking daarvan, maar een shampoo bar die het effect van een zilvershampoo bereikt, zou natuurlijk helemaal perfect zijn voor mijn haar.

 

shampoo bar zilvershampoo

 

Uitproberen

2 weken geleden heb ik de Lavendel shampoo bar ontvangen van Shampoo Bars.nl. Zij hebben heel veel verschillende Shampoo bars, zoals speciaal voor een gevoelige hoofdhuid, of shampoo voor een droge hoofdhuid, maar dus ook voor haar met een zilveren toner. Hij is volledig plasticvrij, vegan en palmolie vrij én ze worden in Nederland geproduceerd. Dat klinkt in elk geval heel goed. Ook zit er een kaartje bij waarop e.e.a. staat uitgelegd. De paarse pigmenten in de shampoo bar schijnen te helpen bij het verwijderen van warme tinten in je haar. Ze geven wel aan dat, omdat shampoo bars natuurlijker zijn, de shampoo minder effectief kan zijn in vergelijking met chemische zilvershampoo. Deze shampoo zal, in tegenstelling tot een normale zilvershampoo, je haar dan weer níet uitdrogen. Klinkt allemaal heel goed maar de vraag is dus… werkt het ook echt? 

 

Om te beginnen schuimt ie in elk geval goed, waardoor je hem makkelijk verdeelt in je haar. Hij ruikt ook nog eens lekker, dus so far so good. Let er wel op dat je hem goed uitspoelt, anders blijft er wat van het product achter in je haar in kun je klitten in je haar krijgen. 

 

Eindresultaat

Ik heb voor deze review een before en after foto gemaakt van mijn haar. En toen zag ik pas echt wat een verschil er te zien is. In de tweede foto zie je dat mijn haar echt een stuk meer zilver/koud blond is, in vergelijking met de before foto.

 

shampoo bar zilvershampoo before   shampoo bar zilvershampoo after

 

 

Wat mij betreft dus een erg goed, duurzaam alternatief voor de reguliere zilvershampoo. Ik ben aangenaam verrast, en zal deze zeker blijven gebruiken!

 

Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met Shampoo Bars.nl 

[Gastblog] Kleding over wasbare luiers, waar loop je tegen aan?
[Gastblog] Zero waste met kids
NO COMMENTS

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.