Weg met de wegwerpindustrie

Kleding. Stapels hebben we ervan in huis liggen en stapels gooien we jaarlijks weg. Vaak onnodig. Naast de olie industrie is de kleding industrie dé grootste vervuiler van de wereld. Tijd om over te stappen op eerlijke kleding, kleding die onder goede arbeidsomstandigheden is gemaakt, van duurzame, diervriendelijke materialen. Een goede deal voor mens, dier en milieu dus.

 

Hooguit twee keer per jaar nieuw

We hebben veel tweedehandse kledingstukken in de kast en kopen hooguit twee keer per jaar nieuwe kleding, alleen als iets versleten of te klein is geworden. De kledingkast van mijn kinderen wordt, zodra kleding te klein wordt, met regelmaat uitgespit. De kleding wat voor mijn oudste te klein is geworden bewaar ik voor de jongste. De kledingkast van zowel de jongste als de oudste vul ik tevens aan met tweedehandse kleding die ik van familieleden of vrienden krijg en wat ik dan nog te kort kom koop ik bij.

 

 

Kleding, handschoenen, sloffen en schoenen worden, zodra er iets kapot aan is niet meer weggegooid, maar gerepareerd. Tevens naai ik van afgedankte kledingstukken nieuwe kleding en geef ik les over duurzame mode.

 

 

 

Workshop Green Capital Fashion

Zo had ik tijdens de kerstvakantie de eer om voor de finale van Green Capital Fashion in Nijmegen een viertal workshops voor jong en oud te mogen faciliteren. De insteek van de workshop was om van oude kleding iets nieuws te maken. We hadden veel tweedehandse kleding, lappen stof en allerlei decoratie materiaal verzameld waaruit kon worden gekozen. En wat zijn er leuke items gemaakt. Van een oud jurkje tot een nieuw rokje. Van mouwen tot beenwarmers. Van broeken tot tassen en heel veel oude kledingstukken zijn leuk gepimpt.

 

Wasbare luiers in de praktijk (2)
7 tips voor een duurzame tuin
NO COMMENTS

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.