Mijn duurzame kerstboom

De kersttijd komt er weer aan, en dat betekent vaak een kerstboom in huis. Maar dit was voor mij altijd weer een afweging: Een levende kerstboom die je daarna weggooit of een plastic kerstboom? Maar er is een derde en veel duurzamere optie. Ik gebruik deze optie nu een paar jaar en ben zeer tevreden! Lees hieronder meer.

Een duurzame keuze?

Ik houd ontzettend van kerst. De sfeer en alle versieringen, maar ook de muziek en het eten. Een kerstboom hoort daar toch wel bij, maar ik vond het zelf steeds moeilijker om te bedenken wat duurzamer was en ik vond het zelf lastig om steeds een levende kerstboom in huis te halen die daarna gewoon weggegooid werd.

 

Maar sinds een paar jaar adopteer ik een kerstboom! Deze heb je voor drie weken in huis, en wordt begin januari weer de grond in gestopt. Vaak kun je dan ook nog dezelfde kerstboom adopteren als dat jaar ervoor en kun je zien hoe deze weer een stukje gegroeid is.

Hoe werkt het?

Ik heb eerst even gekeken of er een ophaalpunt was bij mij in de buurt. Ik heb mij daarna aangemeld op de website, een boom uitgezocht en daarbij dit jaar aangegeven dat ik graag mijn boom van vorig jaar weer zou willen hebben.

 

kerstboom adopteren

 

De eerste zaterdag na 5 december kan ik de boom dan ophalen bij mijn aangegeven ophaalpunt. De eerste zaterdag na oud & nieuw kan ik deze op dezelfde plek weer inleveren.

 

Je krijgt een blaadje mee met instructies. Hoe kun je de kerstboom het beste verzorgen? Zo is het namelijk niet handig om deze meteen in een hele warme woonkamer te zetten, je kunt de boom eerst even introduceren aan een warmere omgeving in een schuur of koudere kamer. Zo heb je meer kans dat de boom het ook overleefd.

 

 

Wat vind ik ervan?

Tot nu toe vind ik het een super ervaring. Ik ben erg blij dat we toch een gezellige, echte kerstboom in huis hebben, maar ik vind het ook een fijn idee dat deze niet weggegooid wordt. Ik raad het aan!

Meer informatie?

Kijk bijvoorbeeld op www.duurzame-kerstbomen.nl of adopteereenkerstboom.nl

4 x duurzaam lunchen
Zeven redenen om een moestuin te beginnen
NO COMMENTS

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.