8 Tools & Apps die handig zijn voor een minimalist

De stap zetten naar een minimalistisch(er) leven, of een leven als minimalist, is niet altijd de gemakkelijkste. De meeste mensen beginnen hun minimalistische reis met opruimen, waarbij “wat blijft er en wat gaat er weg” de eerste vragen zijn om te beantwoorden.

 

Later kom je in een wat meer existentieel vraag-en-antwoordgesprek met jezelf: waarom houd ik sommige dingen? Wat doet het met me als ik winkel? Waarom ben ik dol op x, y of z? Waarom ga ik op deze manier met tijd en geld om? 

 

Da’s een mooi proces, maar zoals gezegd: niet altijd even eenvoudig. Wat betreft het praktische minimaliseren zijn er gelukkig een aantal tools en apps die ik ontdekt heb, en die je kunnen helpen bij het opstarten en volhouden van een minimalistische(re) leefstijl. Ik tip ze je vandaag!

 

 

Handige tools voor de minimalist

Scanbot of andere scan-apps

Met deze app maak je in een paar klikken een PDFje van een belangrijk document / recept / notitieblaadje wat je voor je hebt liggen. Aanpassen is ook een fluitje van een cent en verzenden al helemaal. Weg met de losse papiertjes overal, hoera voor Scanbot
 

Postfilter

Ik schreef er op m’n blog eerder deze maand al over: Postfilter.nl is dé manier om je in Nederland af te melden voor geadresseerde reclamepost, zoals van autofabrikanten of die verschrikkelijke geldklopperijen loterijen. Even aanmelden, zo gedaan, en 5 jaar lang profijt van.

 

Olio

Deze app komt oorspronkelijk uit het VK, je kunt er eten / ingrediënten / producten afhalen bij je eigen buren. Dat niet alleen: ook de open verpakking hondenvoer die Fikkie van 3 huizen verderop niet lust, kan worden aangeboden. Of de cola die over is van je verjaardag. Leeghalen en opruimen die keukenkasten en delen met de buurt!

 

Marktplaats, Ebay & Speurders…

Drie websites (en apps) met hetzelfde doel; hier kun je je spullen verkopen. Maar het is ook prima mogelijk om je overbodige meubels / kleding / accessoires gratis aan te bieden. Marktplaats is verreweg de bekendste en grootste van de drie. Ebay is internationaler, Speurders wordt veel lokaal gebruikt. Ik vind de MP app prima werken, ook met de ingebouwde betaalfunctie.

 

QualityTime of soortgelijk

Apps als QualityTime zijn er volop, maar dit vind ik persoonlijk een fijne. QualityTime houdt bij waar je minuten naartoe gaan als je je mobiel gebruikt. Dé manier om te zien waar je tijd-slurpers zitten, zodat je er eventueel wat aan kunt doen. 

 

Gratis ophalen

Heb je spullen die snel weg moeten of waar je waarschijnlijk niet veel meer voor krijgt? Gratisaftehalen.nl en Gratisoptehalen.nl zijn wederom twee websites met hetzelfde doel, hetgeen direct duidelijk wordt door de URL. Ik kan er weinig aan toevoegen, behalve dan misschien dat gratisaftehalen de grootste van de twee is.

 

Een klantenkaartapp

Stocard of PasNL bijvoorbeeld – dat zijn apps waarbij je je klanten-, royalty- en lidmaatschapspassen kunt verzamelen op één digitale plek (in de app dus). Je hoeft dan dus niet meer met pasjes rond te lopen. Als je het op prijs stelt, krijg je ook speciale aanbiedingen per mail of in de app.

 

Een nee-nee sticker

Reclamefolders vind ik persoonlijk zó 2011. Er zijn genoeg websites waar je alle reclamefolders op elk moment van de dag (nacht?) kunt vinden en wat zouden we er met z’n allen een hoop papier, inkt en transport mee besparen. Ongelofelijk dat dit nog bestaat anno 2019. Een nee-nee sticker haal/bestel je bij je gemeente. Of koop deze leuke van Loesje.

 

Zo, dat was alweer ‘n heel lijstje. Heb jij tips voor mij? Laat ze dan zeker weten via de comments!

xAnja

De opbrengst van een vierkante meter moestuin
Vooroordelen wasbaar luieren