Gebruik je kennis en je stem: 4 belangrijke zaken binnen een duurzaam leven

Er is inmiddels al veel bekend over een duurzame lifestyle. We weten welke zaken het meest vervuilend zijn en hoe we met onze levensstijl het klimaat kunnen steunen. Maar, terwijl we genieten van vegetarische of veganistische maaltijden in onze nieuwe tweedehands kleding, vergeten we soms dat we ook onze kennis en stem zouden moeten gebruiken. Met onze kennis en stem kunnen we namelijk veel betekenen en in beweging zetten. Daarom in dit artikel vier belangrijke zaken die we niet mogen vergeten binnen ons duurzaam leven. 

 

 

Stem op een ‘groene’ politieke partij 

 

We worden in Nederland geregeerd door verschillende politieke partijen. De partijen in het kabinet maken voor het grootste gedeelte de dienst uit en handelen voornamelijk vanuit hun eigen ‘kleur’. De laatste jaren worden de ‘groene’ partijen groter en groter. Helaas hebben deze partijen nog niet veel impact kunnen genereren. Wanneer deze partijen groot genoeg worden om een coalitie te vormen, zal er ook vanuit de politiek veel meer en sneller steun en actie komen om klimaatverandering tegen te gaan. Jouw stem is daarin cruciaal. 

In 2021 gaan we weer naar de stembussen voor de tweede kamer verkiezingen. Stem jij dan ook op een ‘groene’ partij? 

 

Lees en deel

 

Zorg ervoor dat je geïnformeerd blijft. Ook om te weten welke zaken binnen een duurzame levensstijl het meeste impact hebben en waarom je deze stappen neemt. 

Als je goed geïnformeerd bent, zal het verduurzamen van je leven makkelijker zijn en zal je gemotiveerder worden om klimaatverandering tegen te gaan. Deel vervolgens deze kennis ook met anderen om hen te inspireren. 

 

Ik heb veel (gehad) aan de volgende boeken:

 

Wil je meer groene bloggers en vloggers volgen? Check dan mijn artikel op Het Groene Accent voor een uitgebreide lijst!

 

Teken petities en steun acties 

 

Je stem laten horen kan ook door het steunen van acties die opgezet in het kader van de klimaatverandering. Je kan dat doen door bijvoorbeeld een donatie, een handtekening onder een petitie of door het meedoen aan een protest. Zo maak je met duizenden mensen tegelijk een vuist wat grote impact kan hebben. Doe je mee aan een actie op de een of andere manier? Deel dit dan met de mensen om je heen! Misschien willen zij ook wel mee doen?

 

Twee belangrijke acties die nu lopen zijn:

  • Woudfunding van de Partij Voor De Dieren: stel samen met hen een stuk Nederlandse natuur veilig. 
  • Steun de beschermers van de Amazone samen met Greenpeace.

 

Op 27 september staat er een wereldwijde klimaatstaking op de planning. Deze zal in Den Haag plaatsvinden. Check het Facebook event of de website voor meer informatie. 

 

Spread the word

 

Ik heb het al een paar keer genoemd, maar het is ook zo belangrijk: spread the word! Neem jij een duurzame stap? Deel het! Heb je een nieuw vega of vegan recept gevonden wat íedereen moet proeven? Deel het! Heb je een mooie treinreis gemaakt? Deel het! Heb je een goed artikel gelezen over klimaatverandering, duurzaam leven, natuurbehoud enz.? Deel het! Heb je een te gek tweedehands winkeltje gevonden? Deel het! En ga zo maar door. Inspireer anderen ook duurzaam te gaan leven zodat we samen klimaatverandering tegen kunnen gaan. 

Duurzaam op reis
DIY: Tomatenzaden oogsten
NO COMMENTS

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.