Je kledingkast updaten zonder iets nieuws te kopen: 5 tips

Als we zijn uitgekeken op de kleding die in onze kast hangt, dan willen we graag wat nieuws kopen. Iets waar we ons weer nieuw en fris in voelen. Een update van je kledingkast. Eerlijk is eerlijk, dat vinden we allemaal heerlijk. Toch? Helaas heeft zo’n nieuw kledingstuk een keerzijde. Het heeft namelijk een negatieve impact op het milieu. Maar, hoe kan je dan je kledingkast updaten, zonder het milieu onnodig te schaden? Ik geef je 5 tips.

 

 

Tip 1: Breng kleding naar de kleermaker

 

Heb je kledingstukken die je eigenlijk nog wel leuk vind, maar die je bijvoorbeeld eigenlijk te lang of te wijd vindt? Breng ze dan naar de kleermaker! Laat een jurkje inkorten tot een leuke top, laat die uitgelubberde spijkerbroek weer innemen of laat de mouwen van een shirt afhalen. Op deze manier kan je je kleding laten aanpassen naar jouw wensen. Zo heb ik laatst een baggy jeans laten innemen tot een strakker model en heb ik de broekspijpen van een flared jeans (die toch té flared was naar mijn smaak) laten innemen tot een smaller model. Nu ben ik er weer helemaal blij mee!

 

Tip 2: Organiseer een kledingruil

 

Heb je zin in iets nieuws? Organiseer dan een kledingruil. Laat je vriendinnen ook hun kleding meenemen waar ze op uitgekeken zijn en kies bij elkaar mooie dingen uit. Trek een fles wijn open en maak er een dolle dag van.

Wil je weten hoe je een kledingruil moet organiseren? Lees dan mijn artikel hierover op mijn blog Het Groene Accent.

 

 

Tip 3: Geef je kleding weg

 

Het levert jouw kledingkast misschien niks nieuws op, maar het ruimt wel lekker op. Soms zorgt ruimte creëren in je eigen kledingkast voor extra inspiratie. Het geeft weer rust in je hoofd en maakt nieuwe combinaties maken daardoor makkelijker. Te veel keuze kan je namelijk ook in de weg staan en je laten denken dat je niks leuks hebt, terwijl dat wel zo is. Én het is leuk om iemand anders er blij mee te maken.

 

Tip 4: Draag je kleding anders

 

Soms kan het helpen om anders naar een kledingstuk te kijken. Heb je een tuniek of blouse die je niet meer draagt? Knoop ‘m eens op tot een korter model. Wat vind je er dan van? Zo had ik laatst een basis shirt met lange mouwen, een hele lage rug en juist een hoge voorkant. Ik merkte dat ik die nooit meer droeg, omdat ik die lage rug eigenlijk niet leuk vond. Tegelijkertijd was ik juist opzoek naar een basic shirt met een iets lagere hals. Ik heb toen het label uit dat shirt met die lage rug gepeuterd en draag ‘m nu achterstevoren. Precies wat ik zocht!

 

Tip 5: Koop tweedehands kleding

 

Als je écht iets nieuws wil kopen, koop dan tweedehands kleding. Ga bijvoorbeeld naar een winkel waar kleding door mensen uit de buurt wordt ingebracht. Daar vind je meestal kleding van goede merken en van nog goede kwaliteit. Zo heb je iets nieuws, zonder de schadelijke impact.

 

Zo zie je maar, je hoeft niet altijd iets nieuws te kopen om je kledingkast een boost te geven. Kijk op een andere manier naar wat je al hebt of neem een kijkje in de kast van een ander. Zo gepiept!

Lief zijn voor jezelf en je moeder
DIY: Bieslookzaadjes winnen uit bieslookbloemen
NO COMMENTS

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.