Vegan en op reis: even kennismaken!

Dag helden en wereldverbeteraars,

 

Wij zijn een vegan koppel en gaan op reis. Jullie kennen ons nog niet dus daarom is het wel zo netjes ons even voor te stellen.

 

Wie ben ik?

Ik ben Sherilyn Smith, sinds april 2016 vegan, en over een paar maandjes vier ik mijn veertigste verjaardag. Ik ben eerst 3 jaar lang vegetariër geweest voordat ik vegan werd. Ik dacht dat ik daarmee diervriendelijk genoeg bezig was, totdat ik op een avond een interview zag met Ellen Degeneres. Hierin vertelde ze dat ze vegan was geworden nadat ze de film Earthlings (gratis te zien op Youtube!) had gezien. De interviewer vroeg haar vervolgens: “Heb je ook Forks over Knives gezien? Dan zul je wel helemaal zeker zijn geworden van je besluit!” Ellen’s reactie: “Earthlings doet Forks over Knives op een Disneyfilm lijken.”

 

Voor mij was dit een trigger; het betekende dat er blijkbaar zulke heftige beelden zijn over de zuivel- en eierindustrie waar ik geen enkele weet van heb. Ik móest dit onderzoeken. Die avond nog ontdekte ik hoeveel leed er zit in zuivel en eieren, en heb ik direct de keuze gemaakt te stoppen met het kopen en consumeren van die producten. Geen moment spijt van gehad, alleen spijt van het feit dat ik het niet eerder wist. En wat mij het meest verraste aan deze switch in lifestyle? Dat het véél makkelijker is dan het lijkt!

 

En wie ben ik?

Ik ben Joey Visser, 31 jaar. Ik woon momenteel in Amsterdam samen Sherilyn en ons allerliefste hondje Nacho! Ik ben sinds 6 december 2017 vegan. Ik ben geen vegetariër geweest maar een keiharde sparerib- & hotwingverslindende carnivoor! Ik had het niet zo op vegans. Ik twijfelde of ik met Sher een relatie moest beginnen, niet zozeer vanwege het leeftijdsverschil, maar vanwege het verschil in lifestyle. Lekker eten vond en vind ik namelijk heel belangrijk! Uiteindelijk heb ik besloten dat liefde belangrijker is.

 

We hebben veel gepraat over het veganisme. Ik vond dat ze bij haar vriendje haar hart moest kunnen luchten wanneer ze weer eens een heftige dag achter de rug had. Ze vertelde me over moeilijke etentjes met familie, youtube filmpjes die haar in tranen achterlieten, confrontaties met collega’s, een kennis in een dikke bontjas, of de zoveelste stalbrand. Zo raakte ik langzaamaan steeds meer bekend met het veganisme, en besloot ik, nadat we dik 1,5 jaar een setje waren, dat ik ook wilde proberen veganistisch te leven. Al mijn tegenargumenten waren namelijk als sneeuw voor de zon verdwenen. Mijn oorspronkelijke tegenargument was “Ik wil lekker kunnen eten!”, en intussen weet ik dat vegan eten – zeker na wat onderzoek en oefening – net zo lekker kan zijn.

 

En waar zijn we nu?

Nu leven we al bijna een jaar samen als vegan koppel, en proberen we anderen bewust te maken van de waarheid achter de bio-industrie middels straatactivisme, protestmarsen en bezoeken aan slachthuizen. Én zijn we momenteel in Indonesië (waar ons beider roots liggen) om te onderzoeken of we willen emigreren. Maar eerst zijn we op reis door Zuidoost Azië, en willen we met jullie delen hoe makkelijk of moeilijk dat hier gaat.

 

 

We zullen jullie proberen te voorzien van handige vegan tips & tricks. Overigens, als jullie die voor ons hebben zijn die zeker welkom, want we gaan dit voor het eerst doen! We hebben een budget van 20 euro per dag per persoon (incl accommodatie en transport). Ons plan is om minimaal een half jaar te gaan reizen. Waar we heen gaan blijft nog even een verrassing maar we beginnen onze reis op Bali. We hopen dat jullie geïnteresseerd zijn geraakt naar onze volgende blog. We zullen jullie daar meer vertellen over het “heerlijke eten in het vliegtuig” en de aankomst op Bali.

 

P.S. GRN United gaat om duurzaam leven, en we beseffen ons dat vliegen verre van duurzaam is. Vegan leven is onze eerste stap naar een meer duurzame wereld, en helemaal stoppen met vliegen is wellicht de volgende stap.

LEES MEER OVER DE REIS VAN JOEY&SHERILYN:

VEGAN EN OP REIS – EVEN KENNISMAKEN

VEGAN EN OP REIS – 2 INDO’S IN INDO

VEGAN EN OP REIS – DE WERELDKEUKEN VAN KUALA LUMPUR

VEGAN EN OP REIS – KARDEMOM, KNOFLOOK EN CURRY

 

Verduurzamen in de keuken
Onze top 5 duurzame kerstcadeaus
11 COMMENTS

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.