Onze top 5 duurzame kerstcadeaus

Ben je er nog niet uit wat je dit jaar onder de boom gaat leggen? Wij geven vijf duurzame cadeautips!

 

1. De ervaring

Zoals onze Inspirator Sasja de Vos ook al aangaf in haar laatste blog; het groenste cadeau is het geven van een ‘ervaring’. Neem bijvoorbeeld je moeder mee naar het lokale theater, ga met je broer naar een concert van zijn favoriete band, of nodig je oma uit voor een spectaculaire ‘dinershow’ (als je een gekke hobby hebt die het aanschouwen waard is). Zo geef je niet alleen een origineel cadeau, je geeft ook nog eens het meest waardevolle dat een mens te bieden heeft: TIJD!

 

2. Eco Kadobon

Wil je iemand graag een duurzaam cadeau geven, maar weet je niet zo goed wat diegene leuk vindt en nodig heeft? Dan kun je ook op EcoKadobon.nl een online cadeaubon bestellen die je in kunt wisselen voor duurzame en fairtrade producten. De cadeaubon wordt feestelijk ingepakt in zogenaamd groeipapier, hieruit kun je bloemetjes laten groeien. Leuk voor de ontvanger en voor de bijtjes!

 

EcoKadobon

 

3. Man. Eat. Plant

Van epic roasts, aubergine dogs, tempehsaté tot The Ultimate Mushroom Burger. Met dit stoere kookboek kan je zelfs de grootste vleeseter verleiden tot een dagje vleesloos ;).

 

4. Een jaar in de moestuin – Werkboek van Floor Korte

Ken je iemand die wil beginnen met moestuinieren? Dan is het werkboek van Floor Korte ‘Een jaar in de moestuin’ het perfecte cadeau. Vol met weetjes, handige tips, overzichten en lijstjes, maar ook ruimte voor je eigen ervaringen met het kweken van groente, fruit en kruiden. Het boek is verkrijgbaar op www.floorsmoestuin.nl. 

 

 

5. De Fair Fashion Giftcard

Nog een mooie duurzame cadeaubon: de Fair Fashion Giftcard van projectcece.nl. Je kunt hem besteden bij maar liefst 60 duurzame webshops. Je support hiermee een schone kledingindustrie, de kledingindustrie is namelijk één van de grootste vervuilers. Goed dus dat hiermee wordt gestimuleerd om een duurzamere keuze te maken.

 

fair fashion giftcard

Afbeelding: Project Cece

 

Weet jij nog een leuk, duurzaam cadeau? Laat hem hieronder achter als tip!

 

Vegan en op reis: even kennismaken!
Laten we het leven groots en duurzaam vieren
NO COMMENTS

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.