Onze top 5 duurzame kerstcadeaus

Ben je er nog niet uit wat je dit jaar onder de boom gaat leggen? Wij geven vijf duurzame cadeautips!

 

1. De ervaring

Zoals onze Inspirator Sasja de Vos ook al aangaf in haar laatste blog; het groenste cadeau is het geven van een ‘ervaring’. Neem bijvoorbeeld je moeder mee naar het lokale theater, ga met je broer naar een concert van zijn favoriete band, of nodig je oma uit voor een spectaculaire ‘dinershow’ (als je een gekke hobby hebt die het aanschouwen waard is). Zo geef je niet alleen een origineel cadeau, je geeft ook nog eens het meest waardevolle dat een mens te bieden heeft: TIJD!

 

2. Man.Eat.Plant.

Van epic roasts, aubergine dogs, tempehsaté tot The Ultimate Mushroom Burger. Met dit stoere kookboek kan je zelfs de grootste vleeseter verleiden tot een dagje vleesloos ;).

 

Man.Eat.Plant. Vegan kookboek door Lisette Kreischer en Maartje Borst

 

3. Worldsisters Agenda 2019

De agenda van Worldsisters staat boordevol praktische tips om het leven een stukje duurzamer in te richten. Daarnaast verkopen de zusjes ook leuke duurzame cadeaupakketten voor onder de boom.

 

 

4. Een jaar in de moestuin – Werkboek van Floor Korte

Ken je iemand die wil beginnen met moestuinieren? Dan is het werkboek van Floor Korte ‘Een jaar in de moestuin’ het perfecte cadeau. Vol met weetjes, handige tips, overzichten en lijstjes, maar ook ruimte voor je eigen ervaringen met het kweken van groente, fruit en kruiden. Het boek is vanaf 11 december verkrijgbaar op www.floorsmoestuin.nl. 

 

 

5. Shampoo bars van ‘The Printed Peanut’

De palmolievrije zeepjes van The Printed Peanut zien er niet alleen feestelijk uit, ze ruiken ook nog eens heel erg lekker. Geïllustreerd door eigenaresse Louise Lockhart, geproduceerd met veel liefde voor de natuur. Verkrijgbaar op www.dailypoetry.nl.

 

Printed Peanut Soap Bar

 

Meer inspiratie nodig? Neem eens een kijkje op een van de aangesloten webshops van GRN United!

 

Vegan en op reis: even kennismaken!
Laten we het leven groots en duurzaam vieren