3 x duurzame koffiebonen

Sinds kort zijn wij overgestapt van een Dolce Gusto koffiezetapparaat (met cupjes) naar een koffiezetapparaat met bonen. We zijn al een aantal jaar bezig met het verduurzamen van ons huishouden en met het verminderen van ons afval, maar je koffie veranderen… dat doe je niet zomaar. Althans, als het aan mijn man ligt.

 

Het begon bij ons allebei wel steeds meer te knagen, we proberen zo weinig mogelijk afval te produceren, maar dan toch al die niet-recyclebare cupjes weggooien. Iets met cognitieve dissonantie.. Het werd de laatste weken zijn project; een nieuw koffiezetapparaat voor bonen in plaats van cupjes uitzoeken.

 

Verschillende duurzame koffiebonen uitzoeken werd dan weer mijn project. Want er gaat a whole new world voor je open! Gelukkig vinden we het helemaal niet erg om tijdens deze thuis-blijf-crisis te experimenteren met verschillende kopjes koffie. Bij deze 3 verschillende koffieboon aanbieders waarbij je vanuit huis kan bestellen. Corona proof 🙂

 

Duurzame koffiebonen

Foto: Jen P – unsplash

 

Café del Mar

Cafe del Mar produceert Fair Trade  koffie en doneert € 0,75 per verkochte kilo koffie aan 2 projecten van Solidaridad. Bij Comon Yai Nop Tic en Rios del Inca worden de leefomstandigheden van de koffieboeren en hun gezinnen verbeterd door de verkoop van koffie gezamenlijk te organiseren. Hiernaast moedigt Cafe del Mar duurzame productiemethoden aan en verpakken ze de bonen in bio-afbreekbare zakken. Naast Fair trade zijn ze Rainforect aliance gecertificeerd. Wat ons betreft is de smaak ‘San Marcos’ een echte aanrader. Je kunt ze bestellen via hun website.

 

Australian espresso beans

Ook Australian (wellicht bekend van de chocola) verkoopt koffiebonen met het UTZ keurmerk (oog voor mens en milieu). Daarnaast zijn deze bonen ook 100% biologisch. Ze zijn te vinden in de AH maar ook online te bestellen.

Ook interessant: op de verpakking vind je een 10-cijferige code waarmee je via de website van Australian kunt zien van welke plantage de koffie komt!

 

 

Peeze

Peeze produceert zowel duurzame koffiebonen als duurzame koffiecups (ze zijn 100% biobased, helemaal gemaakt van natuurlijke materialen, geschikt voor verschillende Nespresso koffiemachines). De bonen en koffiecups zijn Fair Trade en Bio gecertificeerd. Ze claimen 100% klimaatneutraal te zijn! Ze geven hier ook veel informatie over op hun website. De biologische bonen uit Ethiopië, Honduras en Peru zorgen samen voor een krachtige, zoete en kruidige koffie.

 

 

Heb jij een favoriete-duurzame-koffieboon-leverancier? 🙂 Deel je tip hieronder!

 

Duurzaam op natuurexcursies met Local Nature Guide
Een takkenril maken
NO COMMENTS

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.