Vegan curry recept
Na een dag werken heb ik niet altijd zin om lang in de keuken te staan, toch wil ik graag voedzaam en gezond eten. Dit recept is supergezond, heel lekker en ook nog eens heel gemakkelijk om te maken! Ik maak vaak een dubbele of zelfs drie dubbele portie, zodat ik er meerdere avonden van kan eten. Je kunt dit ook makkelijk invriezen.
Het fijne aan dit recept is dat het eigenlijk een basisrecept is. Je kunt iedere keer variëren met de ingrediënten. Bijvoorbeeld met groenten die op dat moment van het seizoen zijn of misschien heb je een keer zin in iets anders!
Curry ingrediënten voor 4 personen:
-300 gram rijst (het kan ook met quinoa of een ander soort graan)
-1 blik kokosmelk
-1 pot tomaten passata
-1 pot kikkererwten (het kan ook met linzen of andere peulvruchten)
-1 broccoli (of 1 bloemkool. Uit de diepvries is nog makkelijker!)
-1 zoete aardappel
-Ui en knoflook naar smaak
-HEEL VEEL kruiden! Kruiden maken het gerecht. Je kunt zoveel smaak toevoegen d.m.v. kruiden, zonder dat je zout hoeft te gebruiken. Een favoriete combi van mij is: 2 el garam masala, 1 el kurkuma, 0,5 el komijnpoeder, 0,5 el paprikapoeder, snufje gemberpoeder, snufje chilipoeder.
Curry bereidingswijze:
-Snij de ui, knoflook en groenten in kleine stukjes.
-Zet een diepe koekenpan op het vuur en doe er wat olie of water in. Bak de uien tot ze er glazig uitzien. Voeg dan de knoflook en groenten toe en roer goed door.
-Was de kikkererwten goed af. Ik doe dit in een zeef, totdat er geen ‘schuim’ meer vanaf komt en voeg ze vervolgens toe aan de pan.
-Voeg dan de kruiden toe en eventueel een klein scheutje water en roer alles goed door. Laat dit voor ongeveer 2 minuten even bakken, zodat de geuren vrijkomen.
-Giet de kokosmelk en tomaten passata in de pan en meng alles tot een geheel en breng het aan de kook.
-Zet het vuur dan wat lager, doe een deksel op de pan en laat het voor ongeveer 20 minuten pruttelen. Roer af en toe even door.
-Kook de rijst volgens de instructies op de verpakking.
-Check na 20 minuten of de zoete aardappel zacht is. Als deze zacht is, is het klaar.
Schep de rijst en curry op een bord. Je kunt voor extra smaak en goede vetten nog wat cashewnoten of avocado toevoegen. Eetsmakelijk!
Mijn naam is Esther, 27 jaar oud en ik woon samen met mijn vriend in een dorpje vlakbij Amsterdam. Afgelopen jaren heb ik mij verdiept in gezond leven en heb via onder andere social media veel geleerd over plantaardig eten. Dit sprak mij zo aan dat ik stap voor stap mijn voedingspatroon aangepast heb en nu volledig plantaardig eet. Ik ontdekte dat ik met kleine aanpassingen een stuk duurzamer kon leven! Nu ik weet hoe leuk en gemakkelijk het is om groener te leven, wil ik ook graag andere mensen inspireren dit ook te proberen.
NO COMMENTS