DSFW biedt duurzame ontwikkelingen, -innovaties en Young Designers een podium

Wist je dat  68% van de consumenten verantwoorde kleding wilt dragen, maar niet weet hoe (Goodbrandz)? Helaas weet nog steeds 9 op de 10 Nederlanders niets van de achtergrond van merken (ING). Hier wil Dutch Sustainable Fashion Week (DSFW) verandering inbrengen en dat doen zij onder andere deze week met verschillende shows en evenementen.

 

Het primaire doel van dit evenement is om alle ontwikkelingen, innovaties en Young Designers een podium te geven en dit onder de aandacht te brengen bij een breed publiek en alle belanghebbende partijen (bedrijven, designers, modezaken, scholen, consumenten) met elkaar te verbinden.” – DSFW

 

Foto: Fashion for Good

 

DSFW shows woensdag 10 oktober

Deze week is de laatste week van DSFW 2018, dus wil je nog bij een show of ander evenement aanwezig zijn dan moet je snel zijn (tickets hier te bestellen)!

 

GRN United is vanmiddag aanwezig bij de Green Fashion Talent Award en gaat daar live verslag van doen op Instagram. De show vindt plaats in De Hallen 2 in Amsterdam.  7 toffe duurzame merken geven een ready-to-wear show. Een vakjury, bestaande uit o.a. influencer Stephanie Broek en designer Monique Collignon zal 1 van de merken benoemen tot Green Fashion Talent 2018!

 

Foto: DSFW

 

Hierna vindt er vanavond om 19.30 een High fashion show plaats, waar 4 upcoming designers hun eigen invulling zullen geven aan het thema water, vuur, lucht en aarde. Ook hier zullen we uitgebreid verslag van doen.

 

 

Talking Trash Show

Aanstaande vrijdag 12 oktober vindt de Talking Trash Show plaats in Amsterdam (Afvalpunt Oost). Het designerduo Trinhbecx (bekend van de Amsterdam Fashion Week) heeft de couturecollectie voor deze show ontwikkeld. De collectie is gemaakt van stoffen gefabriceerd van verwerkt GFT afval.

 

Regionale evenementen DSFW

DSFW heeft ook een regionale events programma met events in onder andere Tilburg, Groningen, Kampen en Den Haag. Check bijvoorbeeld of er bij jou in de buurt een duurzame pop-up store staat, een kledingruil plaatsvindt of een workshop wordt gegeven!

Elk kledingstuk heeft een eigen identiteit
Jouw eerste stappen naar eerlijke & duurzame kleding
NO COMMENTS

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.