Vegan bananenijs recept

Na een lange nazomer is de herfst nu echt begonnen. Ik vind de herfst een heel fijn seizoen, maar toch heb ik soms een beetje heimwee naar de zomer. Met sommige gerechten voelt het weer een beetje als zomer, zoals dit recept wat ik graag met jullie deel!

 

 

Naast dat ik volledig plantaardig eet, probeer ik ook zo min mogelijk bewerkt voedsel te eten. Ik ben wel echt een zoetekauw en kan enorm genieten van wat lekkers. Gelukkig kun je zelf hele lekkere zoete gerechten maken, die je zoete trek stillen en tegelijkertijd goed voor je lichaam zijn! Een voorbeeld daarvan is dit recept voor bananenijs! Toen ik hier voor het eerst over hoorde, was ik een beetje sceptisch, maar ik ben helemaal om! Het is zo lekker, gemakkelijk en vullend.

 

Om bananenijs te maken heb je eigenlijk maar één ingrediënt nodig, namelijk bananen. Ik gebruik per persoon ongeveer drie rijpe bananen (met veel bruine spikkels).

 

Hoe maak je vegan bananenijs?

-Schil de bananen en snij ze in stukjes. Doe deze in een bakje en zet het voor minimaal vier uur (of een hele nacht) in de vriezer.

 

-Haal de bananen uit de vriezer en doe ze in een keukenmachine of krachtige blender. Een staafmixer zou ook kunnen, maar dan zou ik de bananen eerst vijf minuten laten ontdooien.

 

 

-Zet het apparaat dat je gebruikt aan. Het kan zijn dat je bananen veranderen in kruimels. Doe dan eventueel een scheutje water of plantaardige melk erbij.

 

-Wanneer de bananen de structuur van roomijs krijgen, zet het apparaat dan uit. Wanneer je te lang door blijft gaan met mixen, krijg je meer een soepje namelijk.

 

-Schep het ijs in een kommetje en je bent klaar om te genieten!

 

-Optie: Je kunt het bananenijs nog versieren met bijvoorbeeld; granola, pindakaas, cacao nibs, vers fruit, dadels of ander gedroogd fruit.

 

Eet smakelijk en geniet van je zomerse momentje in het najaar! Ik ben benieuwd wat je ervan vond!

Baby’s en bonen, peuters en peulvruchten
Waarom ik wél eten in plastic koop
NO COMMENTS

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.