Boeken met praktische tips voor een duurzamer leven

Ondertussen is er een steeds grotere groep mensen die graag bewustere en duurzamere keuzes maakt, maar die door de bomen het bos niet meer zien. Waar moet en kun je nu allemaal op letten? Terwijl er veel boeken over duurzamer leven zijn die alle problematiek beschrijven, geloof ik meer in makkelijke en concrete tips! En die zijn er gelukkig ook. Ik deel graag vijf boeken die je kunnen helpen met praktische tips voor in huis. 

 

Boeken over duurzamer leven

 

#1: De Verborgen Impact

Dit boek is geschreven door Babette Porcelijn. Ik vind het echt een geweldig boek, omdat ik denk dat er over het algemeen niet genoeg wordt gesproken over de verborgen impact van de spullen die je koopt en de dingen die je doet. Maar dit boek doet dat wel! Babette Porcelijn realiseerde zich dat ze graag duurzamer wilde leven, maar dat er van veel dingen eigenlijk helemaal niet duidelijk was wat nou de echte impact was. Als je bijvoorbeeld auto rijd denk je vaak alleen aan de benzine die je gebruikt tijdens het rijden, maar hoeveel energie heeft het gekocht om de auto te maken? 

 

In dit boek geeft ze een overzicht van deze verschillende aspecten zodat jij beter een weloverwogen beslissing kunt nemen over de dingen je wel of niet laat of koopt. 

 

#2: Het Zero Waste Project

Dit boek is geschreven door Jessie en Nicky Kroon, als deel van hun blog/website Het Zero Waste Project. Het boek richt zich voornamelijk op een uitleg van het plasticprobleem met daarbij veel oplossingen en concrete tips. 

 

Met dit boek kun je zelf aan de slag om je huis steeds stapje voor stapje wat meer afval vrij te maken. Leuk bij dit boek vind ik dat ze heel positief blijven en op een leuke manier veel oplossingen aandragen. 

 

Meer informatie: https://www.hetzerowasteproject.nl

 

 

#3: Gewoon goed

Gewoon goed is geschreven door Karen Kammeraat en is een koopgids voor een mooiere wereld. De gids is verdeeld in vijf delen. Eerst worden er wat algemene dingen verteld over duurzaamheid, en daarna wordt er meer gedeeld over voeding, kleding, verzorging en producten voor in huis. Ook worden er andere inspiratiebronnen gedeeld.

 

Dit boek laat op een concrete en laagdrempelige manier zien hoe je producten kunt herkennen die bijdragen aan een mooiere wereld. De schrijfster laat zien welke duurzame alternatieven zijn voor elk product. Erg interessant!

 

#4: SuperWaar 

SuperWaar is geschreven door Alfred Slomp. In dit boek ligt de focus op duurzaam eten. Het boek bespreekt de dilemma’s waar je tegenaan loopt als je anders wilt gaan eten en hoe je deze dilemma’s het beste aan kunt pakken. Het geeft daarbij eerlijke informatie over hoe je zelf bewustere keuzes kunt maken in de supermarkt. 

 

Het bevat daarbij veel praktische tips, recepten maar ook veel voorbeelden van personen die zelf zo bewust mogelijk proberen te lezen. Het boek is net dit jaar uitgekomen. 

 

#5: Dit is een goede gids – voor een duurzame lifestyle

Dit is een heel stijlvolle gids geschreven door Marieke Eyskoot, een duurzame mode- en lifestyle-expert. De gids is redelijk groot en toen ik het de eerste keer zag wist ik niet zeker of ik het allemaal wilde lezen. Maar gelukkig zit het vol praktische tips. Het boek is onderverdeeld in verschillende hoofdstukken: kleding, verzorging, eten, wonen & werken, en vrije tijd.  

 

Het is echt een boek die veel van de verschillende thema’s van duurzamer leven behandeld en daardoor juist erg interessant is. Je kunt gerust steeds een ander thema lezen; afhankelijk van waar je je op dat moment in wilt verdiepen. 

 

Heb jij deze boeken over duurzamer leven gelezen? Wat vond je ervan? Of ken jij nog andere boeken die ik hier had moeten noemen? Ik hoor het graag! 

 

Daarbij wil ik ook nog even zeggen dat al deze boeken horen te inspireren! Juist om zelf op je eigen manier stapje voor stapje wat duurzamer te leven en je impact op deze aarde iets te verkleinen. Dit kan niet 100% perfect en dat hoeft ook niet! ☺

 

Duurzaam leven en daten
Checklist – is het tijd om te ontspullen?
NO COMMENTS

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.