Leestip | Review Dennis Storm – Weg Ermee

Afgelopen zomer las ik het (nu niet meer zo) nieuwe boek van voormalig televisiepresentator Dennis Storm: Weg Ermee, het eerste boek dat ik ooit heb gelezen over minimalisme.  Het bleek meteen een heel fijn boek te zijn voor beginners op het gebied van minimalisme, dus schrijf ik er graag toch nog een korte recensie over, beter laat dan nooit! Hij beschrijft in zijn boek waarom hij ervoor heeft gekozen om minimalistisch te gaan leven en geeft een aantal praktische tips over hoe je hiermee kunt beginnen.

 

Mindset

Wat ik onder andere interessant vond aan dit boek is dat hij beschrijft hoe minimalistisch leven niet alleen gaat om ontspullen, maar dat je uiteindelijk echt een heel andere mindset over je levensstijl moet hebben. Wat zijn de echt belangrijke dingen in het leven? Als je bijvoorbeeld minder spullen koopt en hier minder waarde aan hecht, heb je ook minder geld nodig. Dit betekent misschien dat je ook minder hoeft te werken. Waardoor je weer meer aandacht kan besteden aan andere dingen, zoals je gezin, vrienden en familie. Hierdoor ga je meer kijken naar het grotere plaatje, hoe wil ik mijn leven indelen?

 

Praktische tips

Daarnaast geeft hij in het boek een aantal praktische tips voor beginners. Zo vertelt hij waarom hij het juist, in tegenstelling tot velen, niet ‘gezellig’ wilt hebben in zijn huis en wanneer hij ervoor kiest om wél wat aan te schaffen. Tips die ingaan op wat je dan eigenlijk doet met alle spullen die je overhoudt als je gaat ontspullen vond ik persoonlijk, als echte beginner, ook erg handig.

 

Instapboek

Ik raad dit boek zeker aan als je net zoals ik nadenkt over hoe het zou zijn om met minder spullen te leven en om minder spullen te kopen. Als je af en toe gek wordt van de troep om je heen en inmiddels weet wat een belasting het is op het milieu. Wat dat betreft is het een perfect instapboek voor beginners, die graag een inleiding willen in de mindset achter minimalisme en de persoonlijke reis van Dennis Storm ernaar toe.

 

 

Research: Mijn ‘milieuzonden’ op een rijtje
Groener in huis
NO COMMENTS

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.