DIY: Een pallet gebruiken als aardbeienrek

Benodigdheden: Oude pallets en een creatieve bui. Met pallets kun je heel veel leuke dingen, ze zijn perfect voor het maken van een moestuinrek voor bijvoorbeeld kruiden of aardbeien. Zelf had ik het idee gekregen om van twee oude pallets een aardbeienrek te maken, maar hoe doe je dat nou?

 

 

Kies de mooiste pallet uit, deze ga je gebruiken als basis voor het rek. Van de andere pallet gebruik je alleen het hout. De bedoeling is om een zestal bakken te creëren waar je plantjes in kunt zetten. Zelf heb ik ervoor gekozen om de pallet doormidden te zagen, zodat ik twee kleine aardbeienrekken heb. Het is natuurlijk ook mogelijk om één groot aardbeienrek te maken. Zaag de houten planken die van de ene pallet afhaalt op maat, zodat deze aan de onderkant van het aardbeienrek gemonteerd kunnen worden. De montage kan simpelweg met spijkers. Nu heb je 6 bakken. Voordat je hier aardbeienplantjes in kunt zetten, is het handig om de bakken te bekleden met worteldoek. Maak het worteldoek op maat en maak het vast met een nietpistool of spijkers. Op deze manier wordt het bakje een geheel en kan overtollig water eruit stromen.

 

 

Vul de bakken met moestuingrond en zet de aardbeienplantjes op z’n plek. Zelf heb ik twee plantjes per bakje aangehouden. Het enige wat de aardbeienplantjes nu nog nodig hebben is: water, zon en liefde. Veel succes!

 

De credits voor dit DIY project gaan naar mijn lieftallige vriend die het rek voor mij in elkaar heeft gezet!

 

Recept: Huisgemaakte granola
Compost maken
NO COMMENTS

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.