Recept: Huisgemaakte granola
Het ontbijt is de belangrijkste maaltijd van de dag. Als je goed ontbijt, heb je minder snel honger voordat de lunch begint en leg je een goede basis voor de rest van de dag. Ik heb twee favoriete ontbijtrecepten en in dit artikel deel ik een daarvan: huisgemaakte granola. Deze granola zit bomvol noten en zaden en bevat geen palmolie, conserveringsmiddelen of onnodige suikers omdat je het zelf maakt.
Wat heb je nodig
Voor deze granola heb je nodig:
- 200 gram gemengde noten. Ik gebruik altijd walnoten, amandelen en pecannoten. Je kan eigenlijk alle soorten noten wel gebruiken. Precies wat jij lekker vindt
- 150 gram verschillende soorten zaden en pitten. Ik gebruik altijd pompoenpitten, zonnebloempitten en hennepzaad. Ook hierbij geldt dat je eigenlijk alle soorten zaden en pitten wel kan gebruiken.
- 100 gram havermout
- Een handje dadels of rozijnen
- Een eetlepel kaneel
- Honing en/of agave siroop
Het recept
Verwarm de oven voor op 200 graden. Weeg de noten af en stort die op een snijplank. Snij de noten grof. Meng de noten in een grote bak met de zaden en de havermout. Snij vervolgens de dadels in kleine stukjes (als je rozijnen gebruikt, hoef je die niet te snijden) en voeg die aan het noten en zaden mengsel toe. Doe daar ook de kaneel bij. Voeg vervolgens de honing of de agavesiroop toe (ik gebruik meestal beide). Schep het geheel goed om. Het mengsel moet een beetje aan elkaar gaan plakken, maar het hoeven geen echte brokken te worden. Voeg eventueel nog meer honing of agave siroop toe als dat nodig is.
Stort vervolgens het geheel op een bakplaat met bakpapier en doe het in de oven. Schep na 10 minuten om en laat nog 10 minuten bakken. Haal de bakplaat dan uit de oven en laat het afkoelen. Daarna kun je de huisgemaakte granola bijvoorbeeld in een mooie weckpot doen.
Ik eet mijn granola met sojayoghurt en wat fruit.
Geniet ervan!
Fleur woont in Utrecht met haar vriend Ruben. Op haar blog Het Groene Accent neemt ze haar lezers mee in haar zoektocht naar een comfortabele, groene en duurzame levensstijl. Verzorging, cosmetica, mode, eten, het huishouden, enzovoorts. Alle facetten van het leven komen aan bod. Uitproberen, testen, voelen, proeven, ruiken en informeren. Op deze manier hoopt ze zo veel mogelijk mensen te inspireren om duurzaam te leven. Duurzaam leven, terwijl je kan blijven genieten en het leven niet saai wordt. Dat is leven met een groen accent.
NO COMMENTS