Recept: Huisgemaakte granola

Het ontbijt is de belangrijkste maaltijd van de dag. Als je goed ontbijt, heb je minder snel honger voordat de lunch begint en leg je een goede basis voor de rest van de dag. Ik heb twee favoriete ontbijtrecepten en in dit artikel deel ik een daarvan: huisgemaakte granola. Deze granola zit bomvol noten en zaden en bevat geen palmolie, conserveringsmiddelen of onnodige suikers omdat je het zelf maakt.

 

 

Wat heb je nodig

Voor deze granola heb je nodig:

  • 200 gram gemengde noten. Ik gebruik altijd walnoten, amandelen en pecannoten. Je kan eigenlijk alle soorten noten wel gebruiken. Precies wat jij lekker vindt
  • 150 gram verschillende soorten zaden en pitten. Ik gebruik altijd pompoenpitten, zonnebloempitten en hennepzaad. Ook hierbij geldt dat je eigenlijk alle soorten zaden en pitten wel kan gebruiken.
  • 100 gram havermout
  • Een handje dadels of rozijnen
  • Een eetlepel kaneel
  • Honing en/of agave siroop

 

Het recept

Verwarm de oven voor op 200 graden. Weeg de noten af en stort die op een snijplank. Snij de noten grof. Meng de noten in een grote bak met de zaden en de havermout. Snij vervolgens de dadels in kleine stukjes (als je rozijnen gebruikt, hoef je die niet te snijden) en voeg die aan het noten en zaden mengsel toe. Doe daar ook de kaneel bij. Voeg vervolgens de honing of de agavesiroop toe (ik gebruik meestal beide). Schep het geheel goed om. Het mengsel moet een beetje aan elkaar gaan plakken, maar het hoeven geen echte brokken te worden. Voeg eventueel nog meer honing of agave siroop toe als dat nodig is.

 

Stort vervolgens het geheel op een bakplaat met bakpapier en doe het in de oven. Schep na 10 minuten om en laat nog 10 minuten bakken. Haal de bakplaat dan uit de oven en laat het afkoelen. Daarna kun je de huisgemaakte granola bijvoorbeeld in een mooie weckpot doen.

Ik eet mijn granola met sojayoghurt en wat fruit.  

Geniet ervan!

 

 

De grootste killers van de oceaan: visnetten
Vegan en op reis - Het land van de rijzende zon
NO COMMENTS

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.