Duurzaam theedrinken – mijn verzameling

Een van de meest ontspannende en fijne dingen die ik vind om te doen door de dag heen is theedrinken. Maar als jij ook probeert je afval steeds meer te verminderen, zijn die losse theezakjes in losse verpakkingen toch niet zo handig. Terwijl dit heel makkelijk te verduurzamen is, daar vertel ik hieronder meer over. 

 

duurzaam theedrinken

 

Ik ben een echte theeleut, zelf hartje zomer drink ik nog graag thee. Het heeft er misschien ook wel mee te maken dat ik niet van koffie houd, dus thee is snel mijn go-to drinken. Ik heb thuis dan ook een hele verzameling (voornamelijk kruidenthee) smaken. Tot een paar maanden geleden had ik veel verschillende smaakjes, in doosjes op elkaar gestapeld in de kast staan. Maar ik realiseerde me dat dit ook makkelijk anders kon! Losse thee wordt steeds vaker op verschillende plekken verkocht, en je hebt opeens een stuk minder afval. 

 

Daarnaast denken veel mensen dat theezakjes bij het GFT-afval kunnen, maar helaas moet dit bij het restafval. Er zit vaak toch nog wat plastic in de zakjes. Hoe je dat kunt herkennen, lees je hier

 

Om te beginnen heb ik bij de kringloopwinkel in de buurt heb ik een leuk dienblad en een aantal mooie glazen potjes gekocht. En toen begon de zoektocht naar lekkere losse thee! Winkels zoals Holland & Barrett en Simon Levelt verkopen losse thee, maar laatst zag ik dat zelfs de Albert Heijn een klein assortiment losse thee heeft! Soms zit dit wel in een plastic verpakking, maar dit is een stuk minder dan bij losse theezakjes. 

 

 

Het dienblad met de potjes en verschillende tools om de losse thee in te doen kan ik makkelijk mee naar de woonkamer nemen, zodat wijzelf of visite verschillende smaakjes kan kiezen. Ik moet zeggen dat het er zelfs leuker en gezelliger uitziet. Ik ben erg tevreden en trots op het dienblad!

 

Houd jij van thee en gebruik jij daarbij ook wel eens losse thee? Of heb je een andere oplossing? Ik hoor het graag!

Hoe shop je een eerlijke kleerkast?
Kruiden drogen
2 COMMENTS
  • Loes oktober 12, 2019

    yes losse thee.
    Een thee knijptang zoals ik op de foto zie vind ik alleen maar niets. Liever een theefilter, heb voor verschillende theeën een ander filter (zwarte thee, groente thee en kruidenthee).

    • Sacha oktober 18, 2019

      Dank voor je reactie! Ik vind juist die knijptang heel fijn haha. Maar fijn dat je ook losse thee gebruikt! 🙂

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.