Mijn groene voornemens

Iedereen kent wel goede voornemens, persoonlijke doelen die we stellen in de hoop onszelf te beteren in het nieuwe jaar.  Ik deed persoonlijk nooit aan goede voornemens, maar afgelopen jaar besloot ik aan groene voornemens te doen. Goede voornemens, maar dan gericht op duurzamer en groener leven. Door dit te doen neem ik voor mezelf een moment om stil te staan bij wat ik komend jaar op het gebied van duurzaamheid wil bereiken. Dit jaar heb ik deze weer voor mezelf opgesteld, om mezelf te helpen herinneren aan mijn groene doelen, en om af en toe op terug te kunnen pakken.

 

Om mezelf te helpen deze doelen ook echt te kunnen bereiken heb ik geprobeerd ze zo realistisch mogelijk te houden. Ze zijn daarom niet allemaal even concreet maar door ze redelijk vrij te houden is de kans ze te halen groter dan bij grote doelen waarbij er een teleurstelling zou zijn als de doelen uiteindelijk niet zouden worden gehaald. Dat is dan ook mijn tip aan iedereen die ook groene voornemens wil opstellen; probeer realistisch te blijven. Zo worden je doelen halen voor dit jaar makkelijker en kun je het behalen hiervan vieren, in plaats van teleurstelling voelen omdat het grote doel wat je voor jezelf had gesteld niet helemaal is gelukt.

 

Graag deel ik met jullie mijn groene voornemens, misschien inspireert het jullie om je eigen groene voornemens op te stellen voor dit jaar.

 

 

Mijn groene voornemens voor 2019

 

 • Vaker zelf koken; niet alleen goedkoper, gezonder, maar er komt ook een hoop minder afval bij kijken.

 

 • Iedere week naar de markt; makkelijker eten uit het seizoen kopen, minder verpakkingen, en een stuk goedkoper.

 

 

 • Waterfles bij me hebben; zorgen dat ik mijn waterfles onderweg, maar ook thuis in de buurt heb, om genoeg water binnen te krijgen en onderweg geen drinken te hoeven kopen.

 

 • Meer food prepping; maakt zelf koken een stuk makkelijker, helpt ook om creatiever om te gaan met eten.

 

 • Minder kleding kopen; alleen het nodige, en de af en toe spontane aankoop maar proberen hiermee te minderen.

 

 • Meer boeken lezen/docus kijken; mezelf meer inlichten over klimaatissues, maar ook andere onderwerpen voor persoonlijke ontwikkeling.
  • 5 boeken
  • 10 films

 

 • meer activiteiten met vrienden i.p.v. dingen aanschaffen, herinneringen over spullen.

 

 • Meer zelf maken en minder kopen; verzorgingsproducten, schoonmaakmiddelen, kleding repareren, enz.

 

 • Minstens 4X per week een instagram post plaatsen; inspiratie voor anderen, maar ook voor mezelf.

 

Het effect van vliegen op het milieu
Vegan en op reis - De wereldkeuken van Kuala Lumpur
NO COMMENTS

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.