Stop nu met al die plastic flesjes op vakantie!

Gemiddeld gebruiken we 30 flesjes water tijdens een vakantie van twee weken. 30 plastic flesjes, die na 1 keer gebruiken in de prullenbak eindigen. Oeps.. dat vinden wij best veel! Toen we hier achter kwamen zochten we naar een alternatief en dat vonden wij in de LifeStrawGo. De LifeStrawGo is een stevige drinkfles met een waterfilter. Dankzij de waterfilter kun je door het gebruik van deze fles overal ter wereld veilig kraanwater drinken. Sterker nog, niet alleen kraanwater… Volgens de makers van de fles kun je hem zelfs vullen met water uit een rivier of beek. Dit klonk ons als muziek in de oren en dus zette Cristel de fles na het horen van dit goede verhaal meteen op haar verlanglijstje.

 

 

Op mijn verjaardag (in februari) werd ik de gelukkige eigenaar van deze fles. Sindsdien heeft de fles thuis in de kast staan wachten, tot hij mee mocht op zijn eerste vakantie. In augustus was het zo ver en vertrokken we samen (en met vriendjelief) naar Mexico. Toch best een spannend moment, want doet de fles echt wat hij belooft, of loop ik de halve vakantie rond met buikklachten, door vol overgaaf het kraanwater te drinken?

 

Geen kraanwater

Ik houd ervan om op reis te gaan en daar pas te bepalen waar we met onze backpack naartoe gaan. In Mexico hadden we dan ook alleen de eerste nacht geboekt om vervolgens door te gaan naar een van de Mexicaanse bountyeilandjes. Helaas hadden we op de heenweg behoorlijk wat vertraging, waardoor we pas tegen 11 uur ’s avonds op de plaats van bestemming aan kwamen. Ons hotel lag in de buurt  van het busstation. Voordeel: we konden de volgende dag meteen door. Nadeel: heel erg veilig om om 11 uur ‘s avonds nog de straat op te gaan, leek het ons daar niet dus durfden we ook niet de straat op te gaan om de kleine boodschapjes zoals drinkwater te kopen. Je kent dit moment vast.. je komt aan in de kamer en je beseft dat je geen kraanwater kan drinken maar er ook geen flesjes aanwezig zijn. Hier had ik nu geen last van. Ik was gelijk al zielsgelukkig met mijn nieuwe waterfles en kon er meteen gebruik van maken. Dit probleem was dus meteen opgelost!

 

Vreemd geluid

Die eerste slok, tsjah, dat was toch wel even spannend. Zit er geen rare smaak aan? Krijg ik zo meteen buikpijn? Dit alles bleek niet het geval, maar toch schrok ik wel bij mijn eerste slok. Een heel vreemd geluid klonk uit de fles, dat had ik even niet zien aan komen. Het deed mij denken aan het tappen van water uit zo’n grote, plastic 5 liter watertap. Maar dan net wat scheller. Een erg fijn geluid is het niet. Of het normaal is, dat dit geluid hoorbaar is, wist ik niet zo goed maar ik kan je verzekeren dat je er snel aan gewend raakt.

 

 

Vanaf dat moment sjouwde ik mijn waterfles overal mee naar toe. Het is echt ideaal. De hele vakantie heb ik hieruit gedronken en ik heb absoluut geen buikpijn gehad (ik moet wel eerlijk zeggen dat ik het nog niet heb aangedurfd om water uit bijvoorbeeld een sloot te drinken).

 

Handig clipje

De fles is ook nog eens heel handig mee te nemen. Door het handige clipje, kan je de fles aan je tas hangen. Eerst zag ik het nut hier niet zo van in en deed ik hem gewoon in mijn tas. Maar nadat ik merkte dat hij met koud water soms wat condensvorming geeft, heb ik hier toch ook dankbaar gebruik van gemaakt. Verder heeft de fles in mijn ogen helemaal geen nadelen. Echt IDEAAL dus! En stiekem voelde ik mij best wel een beetje trots toen we langs de ruïnes in Tulum liepen waar prullenbakken vol met plastic flesjes stonden. Daar heb ik deze vakantie in ieder geval niet aan mee gedaan!

 

Ga jij de LifeStrawGo ook uitproberen? Of vind je het toch nog wat spannend en koop je liever water in een flesje op vakantie? Wij zijn benieuwd! Nog niet helemaal over stag? Er zijn gelukkig ook alternatieven, waardoor je in ieder geval veel minder plastic gebruikt. Anouk gebruikt bijvoorbeeld een Dopper en Join the Pipe fles. Deze flessen zijn hervulbaar en door de flessen te kopen worden bijvoorbeeld watertap punten geplaatst.

Waarom ik wél eten in plastic koop
Ontspullen: Tips voor focus in huis (en hoofd)
NO COMMENTS

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.