Sky above me, earth below me, a green heart within me

“Hoe doe je dat toch? “ vraagt een vriendin me.

“ Twee banen, een gezin, al die dieren en dan probeer je ook nog de wereld te redden.

Waarom maak je het jezelf zo moeilijk? Zo blijft er toch helemaal geen tijd meer over voor jou?”

 

 

Als ik diezelfde dag ‘s avonds om 23.30 uur op de bank plof, denk ik weer aan haar woorden. Ik ben de dag ervoor om 00.45 uur opgestaan om te gaan werken, kwam om 16. 00 uur thuis, nam een snelle douche, bracht gezellig tijd door met mijn gezin, las mijn dochter een verhaaltje voor en bracht haar naar bed. Daarna verzorgde ik de dieren en wandelde met alle honden. Stopte een was in de machine en beantwoordde emails. 

 

Tegen 22.30 uur heb ik een paar bestellingen ingepakt en zoek ik de (werk)kleren voor de volgende dag bij elkaar. Ondertussen bedenk ik onderwerpen voor nieuwe blogs en peins ik over het nieuws van die dag. Over een paar uur gaat mijn wekker weer en sta ik samen met andere trotse moeders te kijken hoe onze kinderen plezier hebben op hun Streetdance-les. Nee, veel tijd heb ik niet. De dagen zijn voor mij eigenlijk altijd te kort.

 

 

Maar mis ik tijd voor mijzelf? Nee. 

De tijd met mijn gezin is van mij, zo ook de tijd die ik met mijn dieren ben en de tijd die ik werk in en aan mijn eigen bedrijf. En de tijd die ik besteed aan het werken aan een betere wereld. En dat laatste is wat mijn vriendin eerder die dag bedoelde.

 

Maar het is juist dát wat mij (extra) energie geeft. 

Aan het denken aan de toekomst en in welke staat we de aarde willen achterlaten voor onze kinderen en onze kleinkinderen. En wat we daar met zijn allen aan kunnen doen.  Ikzelf doe dat door mensen te inspireren en te informeren. Door de goede dingen te laten zien maar ook de harde waarheid. Dat is geen opgave, dat is een manier van leven die bij mij past. Of beter …het is mijn leven. Dit ben ik. Groen en cruelty free leven is alles behalve een opgave, het is een verrijking. En iedereen kan op zijn of haar eigen manier zo’n leven creëren.

 

Ik hoop jullie te kunnen laten zien dat deze manier van denken, van leven, niet alleen goed is voor de toekomst maar zeker ook voor nu. Het geeft mijzelf en iedereen om me heen een geweldige positieve boost bijvoorbeeld.

 

En jij kunt dat ook! 

En misschien, gewoon door kleine stapjes te nemen, hoor je op een dag iemand tegen je zeggen: “Waarom maak je het jezelf zo moeilijk?” En dan lach je en zeg je: “ Het is niet moeilijk. Dit ben ik.”

6x wasbaar voor mama’s
Project badkamer - Ontspullen en verduurzamen
1 COMMENT
  • Diana van Oorschot november 8, 2018

    Prachtig en supertrots dat jij mijn nichtje bent . Dikke kus Diana

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.