Rawnola recept (vegan)

Gemakkelijke en tegelijkertijd gezonde gerechtjes, ik hou ervan! Niet te veel moeite doen, maar toch veel fijne voedingsstoffen binnen krijgen. De laatste tijd maak ik als ontbijt vaak ‘rawnola’. Je zult misschien denken, bedoel je geen granola? Nee, rawnola! Een ‘rauwe’ variant van de granola. Binnen een paar seconden gemaakt en je hele ontbijtje zal een stuk feestelijker worden.

 

 

Rawnola ingrediënten voor 1 persoon

– 3 medjoul dadels
– 1 eetlepel havermout
– 1 theelepel kokosrasp

 

 

Rawnola bereidingswijze

Doe alle ingrediënten in een keukenmachine of mix het met een staafmixer. Let op dat je pulseert, zodat het niet een geheel wordt. Doe dit een aantal keer tot de ingrediënten goed gemengd zijn en je de structuur hebt van granola. Soms doe ik een heel klein beetje water erbij, als de dadels niet zo zacht zijn. Dan kun je het direct eten en hoeft het dus niet in de oven, scheelt weer tijd!

 

Het leuke van rawnola is dat je er veel verschillende soorten ontbijtjes mee kunt maken. Zo eet ik het met verschillende soorten fruit of door mijn soja/kokos yoghurt heen. Je kunt ook bananenijs maken en het daarbij als topping gebruiken.

 

Keuze genoeg, geniet ervan!

De confessies van een duurzame blogger
Dumpster Diven, wel of niet? 
NO COMMENTS

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.