Rawnola recept (vegan)
Gemakkelijke en tegelijkertijd gezonde gerechtjes, ik hou ervan! Niet te veel moeite doen, maar toch veel fijne voedingsstoffen binnen krijgen. De laatste tijd maak ik als ontbijt vaak ‘rawnola’. Je zult misschien denken, bedoel je geen granola? Nee, rawnola! Een ‘rauwe’ variant van de granola. Binnen een paar seconden gemaakt en je hele ontbijtje zal een stuk feestelijker worden.
Rawnola ingrediënten voor 1 persoon
– 3 medjoul dadels
– 1 eetlepel havermout
– 1 theelepel kokosrasp
Rawnola bereidingswijze
Doe alle ingrediënten in een keukenmachine of mix het met een staafmixer. Let op dat je pulseert, zodat het niet een geheel wordt. Doe dit een aantal keer tot de ingrediënten goed gemengd zijn en je de structuur hebt van granola. Soms doe ik een heel klein beetje water erbij, als de dadels niet zo zacht zijn. Dan kun je het direct eten en hoeft het dus niet in de oven, scheelt weer tijd!
Het leuke van rawnola is dat je er veel verschillende soorten ontbijtjes mee kunt maken. Zo eet ik het met verschillende soorten fruit of door mijn soja/kokos yoghurt heen. Je kunt ook bananenijs maken en het daarbij als topping gebruiken.
Keuze genoeg, geniet ervan!
Mijn naam is Esther, 27 jaar oud en ik woon samen met mijn vriend in een dorpje vlakbij Amsterdam. Afgelopen jaren heb ik mij verdiept in gezond leven en heb via onder andere social media veel geleerd over plantaardig eten. Dit sprak mij zo aan dat ik stap voor stap mijn voedingspatroon aangepast heb en nu volledig plantaardig eet. Ik ontdekte dat ik met kleine aanpassingen een stuk duurzamer kon leven! Nu ik weet hoe leuk en gemakkelijk het is om groener te leven, wil ik ook graag andere mensen inspireren dit ook te proberen.
NO COMMENTS